För ett år sedan var han allsvenskans mest omskrivne spelare. Dagliga rubriker om Djurgårdens jättefynd Nyasha Mushekwi.

Historien kan ni. En helt okänd 28-årig anfallare från Zimbabwe, inga förväntningar alls, och så tog det fart… därefter en följetång om huruvida Djurgården skulle kunna behålla ”Super-Mush”, eller åtminstone förlänga lånet till säsongen ut.

Det blev inte så. Han lämnade på sensommaren, och efter en höst helt utan speltid så stod det strax före jul klar att Mushekwi, tillsammans med AIK:s Mohamed Bangura, skrivit på för Dalian Yifang i Kina.

Mikael Stahre tränar laget, som satsar på att ta sig upp i kinesiska högstaligan – för närvarande ligger Dalian fyra i ligan, som pågår för fullt borta i Kina.

Och det rullar på för Mushekwi. Han ligger just nu tvåa i skytteligan med elva omgångar spelade. Sju mål och två assists för Nyasha och han skuggar förre storstjärnan Luis Fabiano (bl a Porto och Sevilla) i skytteligatoppen. Luis Fabiano står på åtta mål.

Mikael Stahre satsar hårt på sina ex-allsvenska anfallare och det är Mushekwi/Bangura som är det ordinarie forwardsparet. Bangura har gjort tre mål hittills.

Dalian Yifang spelar på en arena som tar 61 000 åskådare, men i senaste hemmamatchen mot Wuhan Zall var där bara drygt 16 000 personer på plats. Då gjorde Mushekwi två mål och Bangura ett. I senaste ligamatchen var Mushekwi framme igen, och gjorde Dalians enda mål i en 1-2-förlust mot Xinjiang.

På lite drygt ett kalenderår har Mushekwi smällt in 19 mål på 32 matcher, i Djurgården och i sin nya kinesiska klubb. Kvaliteten på Kinas andraliga oaktat, ett riktigt bra facit.

Kolla in Nyasha Mushekwis fullständiga EP-profil!