Richard Kingsons långa, märkliga och till stora delar framgångsrika karriär har vi avhandlat här i EP-bloggen tidigare. I april stod det klart att den 37-årige målvakten gjort comeback i hemlandet Ghana och i Accra Great Olympics i Ghanas Premier League.

Hammarbysupporters minns Kingson med värme – efter storspel under våren 2007 så hoppades Bajenfansen på en fortsättning med den karismatiske keepern. Men det blev istället spel i England och två Premier League-klubbar där.

Efter två år utan klubb dök han plötsligt upp i grekiska Doxa Katokopias FC, och karriären gick sedan vidare i Turkiet och Balikesirspor innan han i våras flyttade hem.

Kingson skrev korttidskontrakt med Accra Great Olympics och deklarerade att han siktade på att återta platsen som förstemålvakt i Ghanas landslag.

Högstadivisionen i Ghana spelas som en höst-vår-serie, men slutdatum för serien ligger långt senare än vi är vana vid i Europa. Serien var färdigspelad i september, och det slutade med degradering för Great Olympics – 1-2-förlust i slutomgången gjorde att man hamnade precis under strecket och flyttades ner i andradivisionen.

Kingson, som skrev ett korttidskontrakt med Great Olympics, är nu klubblös och i valet och kvalet om framtiden. Efter degraderingen så uttalade han sig om framtiden.

”Det är för tidigt att berätta om några planer, för ärligt talat har jag inte bestämt mig för vad jag ska göra härnäst”, sa han till Ghanafootballnews.

Några fler uttalanden går inte att hitta på nätet. Men han står struken som ”retired” på pålitliga Soccer Association, vilken kan tyda på att han bestämt sig för att lägga av.

Återstår att se vad fortsättningen blir för den gamle Bajenfavoriten.