18 spelare lämnade allsvenska klubbar för utlandet under sommarfönstret. Hur har det gått? Här listar vi samtliga spelare, och gör en check på om de fått förtroende i sina nya klubbar.

Det finns ytterligare spelare som lämnat allsvenska klubbar för utlandet i sommar, men vi har här listat spelare som fått speltid i allsvenskan den här säsongen. Här går vi igenom alla, klubb för klubb.

AIK:

* Nabil Bahoui, Al-Ahli (Saudiarabien): 2 matcher/0 mål (149 minuter).

Det har hittills bara spelats två matcher i ligan och Bahoui har startat i bägge. Dock utbytt i bägge, i den 83:e minuten och i den andra i 66:e minuten.

* Panajotis Dimitriadis (mf), Genclerbirligi (Turkiet): 3 matcher/1 mål (270 minuter).

Fick förtroendet av Stuart Baxter och gjorde mål direkt i premiärmatchen. Baxter sparkades efter två raka förluster i inledningen, men Dimitriadis fick starta och gjorde 90 minuter även därefter mot Kasimpasa. Sedan var han dock helt utanför truppen i helgen mot Bursaspor.

* Sam Lundholm (mf), NEC Nijmegen: 2 matcher/0 mål (62 minuter).

Har fått två inhopp hittills. Kom in i paus mot Heracles och sedan ett 18 minuters-inhopp mot Ajax. De två senaste matcherna har han inte fått spela alls.

 

IFK Göteborg:

* Lasse Vibe (anf), Brentford (England): 5 matcher/1 mål (317 minuter).

Har spelat i fem av de sex inledande matcherna varav tre har varit starter och två inhopp. Startade i helgen mot Leeds, spelade hela matchen. Fått okej förtroende, och hans enda mål hittills blev utsett till månadens mål av klubben.

 

Halmstads BK:

* Joseph Baffo (b), Braunschweig (Tyskland): 4 matcher/ 0 mål (360 minuter).

Mycket rykten efter succén i U21-EM, samtidigt som Baffo inte var startspelare i HBK. 2.Bundesligalaget Braunschweig högg, och där har det gått bra. Han fick börja på bänken men har gjort fyra raka starter i ligan, och Braunschweig har häng på toppstriden (femma med en poäng upp till tredjeplatsen).

* Kwame Karikari (anf) Balikesirspor (Turkiet, lån): 3 matcher/ 0 mål (219 minuter).

Blev utlånad till Balikesirspor, en klubb han varit i tidigare och då gjort succé (11 mål på 23 matcher säsongen 2013/2014). Nu har det börjat mer försiktigt i klubben, som ligger nia i turkiska andradivisionen. Han har startat tre matcher men blivit utbytt två gånger, i senaste matchen redan i paus.

 

Hammarby:

* Johannes Hopf (mv), Genclerbirligi (Turkiet): 2 matcher/0 mål (180 minuter).

Bänkad de två första matcherna, sedan har stått två raka matcher. Höll nollan i debuten mot Kasimpasa (1-0) släppte sedan in tre bollar senast mot Bursaspor (2-3-förlust).

Nahir Besara (mf), Göztepe (Turkiet): 4 matcher/0 mål (161 minuter).

Varit med i alla fyra matcher hittills, med två starter (utbytt i bägge, en i paus och en med fem minuter kvar). Två inhopp (ett med 20 minuter kvar, ett med tio minuter kvar). Startat i varannan match.

Amadaiya Rennie (mf), Brann (Norge, lån): 3 matcher/1 mål (258 minuter)

Började med ett halvtimmes inhopp, därefter tre starter (utbytt i två) och ett mål. I går start men utbytt med 25 minuter kvar. Blivit en favorit direkt i Brann som nu ligger på kvalplats till Tippeligan.

 

Helsingborgs IF:

* Emil Krafth (b) Bologna (Italien): 0 matcher/0 mål (0 minuter).

Blev klar för Bologna dagen innan seriepremiären i Serie A. Klubben har spelat två matcher därefter och Krafth har inte varit med i någon. Har dock sin förklaring i att han dragits med ryggskada sedan genrepet inför U21-EM.

* Victor Pálsson (b/mf) Esbjerg (Danmark): 1 match/1 mål (90 minuter).

Blev klar för Esbjerg sista augusti, och första matchen han kunnat vara med i fick han spela 90 minuter direkt. Dessutom målskytt när Esbjerg vann med 4-2 mot OB i går.

 

Häcken:

* Walid Atta (b) Genclerbirligi (Turkiet): 4 matcher/0 mål (360 minuter).

Given i backlinjen, startat och spelat samtliga minuter hittills.

Simon Gustafson (mf) Feyenoord (Holland): 0 matcher/ 0 mål (0 minuter).

Har suttit på bänken i en match i inledningen, därefter utanför matchtruppen.

 

Malmö FF:

* Robin Olsen (mv) PAOK (Grekland): 3 matcher/0 mål (270 minuter).

Fått förtroendet direkt och stått samtliga matcher i inledningen av grekiska ligan.

* Filip Helander (b), Hellas Verona (Italien): 0 matcher/0 mål (0 minuter).

Drogs med en skada när han kom till klubben och var därför inte med i början. Nu tillbaka, satt på bänken i helgen mot Torino utan att komma in.

* Erik Johansson (b), KAA Gent (Belgien): 5 matcher/0 mål (374 minuter)

Har fått starta i fyra av sju ligamatcher, och kommit in som inhoppare i en match (hans första). Skadad på landslagssamlingen och kunde inte vara med i ligamatchen i helgen.

 

Sundsvall:

* Robert Lundström (b), Vålerenga (Norge): 4 matcher/0 mål (321 minuter).

Blev klar i slutet av juli och spelat fyra av fem matcher, den femte missade han på grund av avstängning. Ordinarie.

 

Örebro:

* Ahmed Yasin (mf), Århus (Danmark): 7 matcher/1 mål (178 minuter).

Varit med i sju av åtta matcher, men sex av dessa har varit inhopp på mellan 1 och 28 minuter. En start, utbytt efter 78 minuter.

***

Det är än så länge tidigt på säsongen i de flesta ligorna, och nivån på de ligor som de här spelarna gått till skiljer sig en hel del. Det är allt från norska andradivisionen till Serie A.

Men vi kan konstatera följande: fyra spelare har varit helt ordinarie hittills, dvs startat och fullföljt alla matcher de kunnat vara med i (Robin Olsen, Walid Atta, Robert Lundström, Victor Pálsson, sistnämnde dock bara hunnit med en match). Tre (Emil Krafth, Fiiip Helander, Simon Gustafson) har inte spelat alls, även om skador stoppat två av dem till stor del.
Däremellan är det vitt skilt med speltid, där flera spelare är in och ut ur sina lag, många får både starta och vara inhoppare och deras roller kanske inte riktigt har satt sig än.

Vi återkomma längre fram i höst med en uppföljning! Ni kan alltid följa samtliga spelares uppdaterade stats på elitefootball.com