ELITEFOOTBALL.COM
22 år gammal vann han allsvenska skytteligan. Då såg det ut som om han skulle ha en stor och lysande karriär framför sig. Men nu är tillvaron har blivit en helt annan. Vi talar om Razak Omotoyossi som 2007 vann den allsvenska skytteligan. Vi har spårat upp den tidigare skytteligavinnaren och finner en karriär som nog inte blivit som den var utstakad.

14 mål i allsvenskan 2007. Delad skytteligaseger med Marcus Berg. Efter den säsongen har båda haft svårt att leverera på hög nivå. Berg försökte i Tyskland och i England men först nu har Berg har fått fart på sin karriär igen, då i Grekland. Men karriären har inte alls tagit samma utveckling för Benin-anfallaren Omotoyossi som idag är 29 år.

Vad hände egentligen efter succén i Helsingborg och flytten till Metz i Frankrike?
Ja förutom ett par korta gästspel tillbaka i Sverige i GAIS och i Syrianska har han mest hållit till hemma i Afrika men några 14 mål har han inte varit i närheten av. Inte ens fem mål.
Hans bästa säsong efter den i Helsingborg härrör sig från säsongen 2011/12 när han spelade hos Zamalek i Egypten, där gjorde han fyra mål på nio matcher. Men därefter har målen praktiskt taget uteblivit. Närmast kommer han från en sejour i den marockanska högstaligan, där han på totalt 10 matcher, fördelat på två klubbar mäktade med ett mål.

Dom senaste uppgifterna vi har på honom är 29-åringen är klubblös. Blir det månne en sejour till i Sverige för att få fart på karriären men vilken klubb skulle våga satsa på den slocknade stjärnan som formligen ”dansade en sommar” i allsvenskan.

Glöm inte att ni alltid får dom senaste övergångarna, ryktena och övergångarna och att vi har närmare 38000 spelare i vår databas på www.elitefootball.com