Det är inte så att marken skakar, men faktum är att det är Deadline Day i allsvenskan i dag. Fram till midnatt kan svenska klubbar spetsa, krydda till eller bredda upp sina trupper inför höstsäsongen (för tydlighets skull kan spelare försvinna utomlands hela augusti ut).

Det är en lågmäld sista transferdag här hemma jämfört med den hetsiga rapporteringen utanför klubbhus i England eller Mercatosnurren på Ata Hotel i Italien på Deadline Day. Men det betyder ju inte att ingenting kommer hända i dag – tvärtom, några övergångar blir det garanterat.

Här nedan några spelare som kan värvas in utan övergångssumma. Några med verklig betoning på ”kan”, medan ett par andra faktiskt är högaktuella för allsvenska flyttar.

* Martin Lorentzson, 31, ytterback.

Lämnade AIK i vintras och siktade på ett utlandsäventyr, men när inte rätt anbud dök upp så skrev han på korttidskontrakt med Åtvidaberg. Som sedan förlängdes säsongen ut – innan det vände på nytt, då Lorentzson utnyttjade en klausul och bröt i förtid. En motivering var att han hade en del alternativ som gjorde att han kunde flytta på sig. Förmodligen utlandet.

* Dusan Djuric, 30, mittfältare.

Kan väl bara bli en klubb i Sverige – Halmstads BK, som han tränat med till och från under sommaren. Blir det klart i dag, eller fortsätter han i utlandet? Det visar sig…

UPPDATERING: … att han väljer bort Halmstad. Djuric har tackat nej, hälsar HBK:s klubbchef Fredrik Andersson.

* May Mahlangu, 26, mittfältare.

Ännu ingen ny klubb för Mahlangu, som lämnade Sverige och IFK Göteborg efter förra säsongen. Kontrakt med turkiska Konyaspor som gick ut i våras, och Blåvitts sportchef Mats Gren har bekräftat kontakter med Mahlangus agent. Kan det bli Göteborg igen?

UPPDATERING: Mats Gren meddelar via GT att det är definitivt nej till Blåvitt – och resten av allsvenskan – av Mahlangu.

– May vill inte tillbaka till Sverige, säger Gren.

* Maic Sema, 26, mittfältare.

Här är en spelare som det kan hända saker kring i dag. Enligt uppgifter till FD så har Sema ett erbjudande  att ta ställning till från en icke namngiven allsvensk klubb. Dock finns även utlandsbud att värdera för mittfältaren, som lämnade Hammarby efter 2011-säsongen. Var står han i dag? Några tuffa år i norska Haugesund, som avslutades med en väldigt stark fjolårssäsong, och därefter en vår på Cypern med elva matcher. Svårbedömd, men kan alltså snart få visa upp sig på allsvenska arenor igen.

* Derek Boateng, 32, mittfältare.

Lämnade AIK för åtta år sedan och har haft en mer än okej utlandskarriär efter det. Bundesliga, Premier League och nu senast La Liga för Boateng. Hans Eibar klarade sig kvar i högstadivisionen i Spanien men ganska ont om speltid för mittfältaren. Allsvenskan är ett rejält långskott och AIK har inget större behov av honom med en formstark Etuhu på mittfältet.

* Teteh Bangura, 25, anfallare.

I går stod det klart att IFK Norrköping tackar nej till Bangura efter provspel, och i motiveringen ”att han har en liten bit kvar till allsvenskt matchtempo”, kan man väl utläsa att han förmodligen inte är aktuell för någon annan allsvensk klubb heller i nuläget.

UPPDATERING: Ingen allsvensk klubb, men väl en superettanklubb för Teteh. Nu står det klart att han gör som Christian Wilhelmsson – skriver på för Mjällby.

Rade Prica, 35, anfallare

Lämnade Helsingborgs IF redan 2002 och listan på klubbar därefter har ni här, i tur och ordning: Hansa Rostock, Aalborg, Sunderland, Rosenborg, Maccabi Tel Aviv.

Till och från ryktad tillbaka till allsvenskan, speciellt hett var det för några år sedan när kontraktet med Rosenborg höll på att gå ut. Prica fick istället kontrakt med israeliska storklubben Maccabi Tel Aviv där han gjort två säsonger.

Fler blir det inte. Kontraktslös sedan i somras och därefter märkligt tyst – nog för att han fyllt 35 men ett målfacit på 176 mål/473 matcher i flera bra ligor är helt okej. Ligans skyttekung i både Danmark och Norge och så sent som i maj avgjorde han israeliska cupfinalen.

UPPDATERING: Och hipp som happ så är han tillbaka. Klockan 16 på tisdagen presenterade HIF Prica som nyförvärv. Mer om det här.