I vintras lämnade May Mahlangu IFK Göteborg och svensk fotboll – den sydafrikanska mittfältaren skrev på ett kontrakt med turkiska Konyaspor.

Sju år i svensk fotboll – så många år blev det faktiskt för Mahlangu, som 2008 lämnade sydafrikanska akademin Stars of Africa för IFK Hässleholm i division 2. Karriären fortsatte i Helsingborg och hur det gick där vet vi – SM-guld och cupguld och Mahlangu vann pris som årets mittfältare i allsvenskan.

Det har under årens lopp florerat en mängd rykten om utländska klubbar för mittfältaren, men det var först i vintras som en flytt från Sverige blev av. Detta efter en säsong i IFK Göteborg, där han sedan inte förlängde sitt kontrakt.

I Konyaspor blev det under våren åtta matcher och ett mål i Süper Lig, men det kontrakt som skrevs i vintras gick ut 1 juli.

Sedan det stod klart att han brutit med Konyaspor i början på juli så har det varit ganska tyst. Det som skrivits om nya klubbar är i princip bara att en flytt till svenskklubben Genclerbirligi skulle kunna vara ett alternativ.

Stuart Baxter är som bekant ny tränare där, och Baxter har tidigare representerats av Rob Moore, Mahlangus agent. Men utöver det ingenting nytt om Mahlangu – fortfarande noterad som klubblös enligt alla tillförlitliga medier. Är en återkomst till Sverige möjlig?

 

Se Mahlangus fullständiga profil på EP Football