Det har varit många bud om hur långt Djurgårdens lån av Nyasha Mushekwi sträcker sig. Men i förrgår slog sportchefen Bosse Andersson fast att Mushekwi är kvar hos Djurgården till den 29 augusti.

En intressant situation väntar, om det är som ”Super-Bo” säger. Givetvis finns det rent sportsligt mycket att hämta under den period som återstår – fyra matcher (Häcken, AIK, Elfsborg, Hammarby), som kan avgöra mycket för hur Djurgårdens säsong slutar.

Men det faktum att Mushekwis kontrakt går ut två veckor efter det att svenska transferfönstret stänger för spelare in (11 augusti) – det är, för att vara exakt så här i publicerande stund, elva dagar och 15 timmar dit (midnatt till 12 augusti är det ju som gäller).

Hur agerar Djurgården om det inte löser sig med en förlängning av lånet från Mamelodi Sundowns? Enligt vad FD erfar så är ett köp av Mushewki uteslutet.

Finns en ersättare i bakfickan, utifall att det inte skulle lösa sig med Sundowns? Då måste den ersättaren in senast 11 augusti (om man inte går på en kontraktslösa spelare, men det brukar sällan finnas så många intressanta).

Vad händer om en ersättare kommer in innan 11 augusti, och man sedan lyckas lösa en fortsättning med Nyasha, och man sitter med en forward för mycket?

Ser Djurgården en ersättare som nödvändig, eller kan man hoppas på att lösa ”Super-Mush” och om inte, köra på det man har?

Att Djurgården har en lista på tänkbara ersättare kan man ta för givet. Men allt hänger ju på Mushekwi.

Allt eftersom succén växt så har vitt skilda och ofta motstridiga uppgifter lyfts fram om ”Super-Mush”. Några av de viktigaste här nedan, i kronologisk ordning:

* Att IFK Göteborg skulle försöka kuppa loss honom med ett köp från Sundowns (4 juni).

* Att det redan skulle vara klart med en förlängning av lånet säsongen ut (15 juli).

* Att en klubb från Saudiarabien skulle ha påbörjat förhandlingar med Sundowns (22 juli).

* Att Kaizer Chiefs i Sydafrika vill köpa loss Nyasha, och att Sundowns prislapp är drygt tio miljoner svenska kronor. (28 juli).

Nummer två uppifrån är förstås det alternativ som sätter hela knivigheten med svenska transferfönstret ur spel. Är det så att Djurgården har klart med en förlängning så är det hela ur världen.

Men om inte? Räkna med F5-frenzy hos Djurgårdsfansen framåt den 11 augusti om inget tydligt kommunicerats kring Nyashas framtid.