ELITEFOOTBALL
Vem är han den kvicke nummer 7 i Portugal? Har Serbien någon långskånk att se upp med på hörnor? Hur många mål gjorde egentligen Harry Kane för Tottenham den senaste säsongen och vilken gammal VM-profil från 1982 leder det tyska landslaget? Det och många fler frågor får sitt svar på Elitefootballs U21-EM-sida.

U21 EM är turneringen där framtida stjärnor börjar brinna för evigt eller som bara blir ett tillfälligt tomtebloss. I årets turnering står dessutom platser i nästa års OS i Rio de Janeiro på spel. Dom fyra bästa lagen i turneringen går får en OS-plats. Det vill säga dom lag som går till semifinal får spela i OS, undantaget England som inte kan vara med i OS, då nationen tävlar under Storbritannien. Det gör att även en tredjeplats i sin grupp kan räcka för att få biljett till OS.

När det gäller trupperna ser vissa starka ut i vissa lagdelar. Tysklands målvaktssida är riktigt vass. När Borussia Dortmunds förstemålvakt Bernd Leno som höll 16 nollor den senaste säsongen lär få inrikta sig på att bli andremålvakt i det tyska laget, säger det inte så lite om vilken klass det laget besitter.
Hos antagonisten England är det motsatt lagdel som ser starkast ut. En tunn målvaktssida kompenseras med en vass offensiv. Liverpools nyförvärv Daniel Ings (11 mål i Premier League senaste säsongen) ihop med Tottenhams Harry Kane och Saido Berahino är dom tre uttagna anfallarna i truppen. Tillsammans gjorde samtliga närmare 50 mål i Premier League den den senaste säsongen.

Där har ni två av dom stora nationerna som är med. Italien finns också med förstås men inte Frankrike. Dom slogs ju som bekant ut av Sverige.

Turneringen pågår mellan 17-30 juni. Vi uppdaterar all spelarstatistik från alla matcher och håller även trupperna up to date. När andra tryckta publikationer tvingas stå ut med felaktiga trupper efter sena ändringar efter tryckning kan vi hela tiden hålla trupperna uppdaterade. Mycket nöje!