ELITEFOOTBALL I fredags smyglanserade vi nya Elitefootball.com. Idag, 1 juni, lanserar vi den fullt ut. Från att ha varit en konverterad hockeysajt är det nu en fullödig fotbollssajt gjord och skapad av fotbollsmänniskor för fotbollsmänniskor.

– Den här omgörningen av sajten har vi väntat på ett tag men det här härligt att äntligen se den i luften. Vi har gått från Elitefootball 1.0 till 4.0 i ett nafs. Och det här är bara början, säger Mats Jonsson projektledare för sajten till FotbollDirekt.se.

Just nu innehåller Elitefootball över 37000 spelare i databasen och den växer ständigt för varje dag. Lägg därtill en omfattande tjänst när det gäller övergångar och sajten innehåller det mesta en fotbollsälskare kan önska sig.
– Möjligheterna är oändliga att skapa något riktigt bra. Förut var det mest bara övergångar och spelartrupper på Elitefootball.com. Sajtens begränsningar hindrade oss från att presentera speciellt mycket mer. Nu kommer den att bli levande på ett helt annat sätt. Direkt i spelartrupperna kommer ni att hitta information om skadade spelare, vem som är lagkapten, tränare och hemmaarena. Bara en sån sak som spelarnas tröjnummer är ett fint tillskott till sajten, säger Mats Jonsson.

För tillfället har fokuset hos Elitefootball varit på nutid och kommer så att förbli ytterligare en tid. Men ambitionen är att också fylla på med många historiska spelare.
– Allt handlar om tid och resurser. Vi har tillgång till officiell statistik för allsvenskan och superettan från 2001 och framåt. Är det någon som känner sig sugen att hugga tag i den biten, så är ni välkomna att höra av er.

Eliteprospects.com är nätets största statisiksajt och övergångssajt om ishockey. Elitefootball har ambitionen att bli detsamma inom fotboll. För Eliteprospects jobbar närmare 100 personer med daglig uppdatering av statistik och övergångar. Inte riktigt så många jobbar med Elitefootball idag.
– Jag inbillar mig att det finns många ”statistiknördar” därute också inom fotbollen. Se bara på hur många det är som spelar spelet Football Manager. Till skillnad från det spelet, där statistiken och spelarna i mångt och mycket är fiktiva får dom som jobbar med vår sajt jobba med verkliga spelare och verklig statistik. Finns det någon därute som följer ett speciellt lag eller en speciell liga och känner för att hjälpa till, var inte rädda för att höra av er till football@eliteprospects.com eller mats.jonsson@newsme.com

Framtiden ligger för Elitefootball. I och med att sajten växer ständigt och blir större så kommer mer saker att kunna implementeras.
– Jag ser ljust på sajtens framtid. Vi har så mycket vi skulle kunna implementera och har material som vi skulle vara helt unika med. Ta bara en sån sak som att vi har tillgång till all domarstatistik i allsvenskan och superettan från 2004 och framåt. Vilken annan sajt har sökbar domarstatistik om vem som delar ut flest röda kort eller blåser flest straffsparkar? Möjligheterna är som sagt oändliga.

Som vanligt när det gäller en nylansering av en sajt så kommer det vara saker som inte är helt perfekta omgående. Men det är saker som kommer att rättas till så snart det bara går.
– Det kommer nog finnas en del saker som ser lite konstiga ut och spelare som bytt klubb som ligger kvar och ”skvalpar” i sin truppen för sin tidigare klubb men som vi givetvis håller på att åtgärda, säger Mats Jonsson.

Välkomna till nya Elitefootball! Mycket nöje och häng med oss i framtiden. Mycket mer kommer att hända!