14 allsvenska matcher (nio från start) och fem mål. Mer behövdes inte för att landa ett kontrakt med världsklubben Real Madrid. I fjol sommar blev drömmen sann för Eero Markkanen, som bara runt åtta månader tidigare skrivit på för AIK.

Förvisso handlade det i första hand om spel med Real Madrids b-lag Castilla, men ändå. Där fanns om inte annat en världslegendar som Zinedine Zidane som tränare. Markkanen fick dessutom en av platserna i Real Madrids Champions League-trupp.

Han fick en del speltid i b-laget under höstsäsongen, åtta matcher totalt. Sedan två matcher tidigt i omstarten efter nyår. Och två mål (de ser ni här nedan):

Men ett inhopp i derbymatchen mot Atletico Madrids b-lag den 11 januari är det senaste vi har sett av Markkanen i en matchtrupp för Castilla.

Rapporter från Spanien gör gällande att han har en bukskada som plågat honom sedan dess.

FD har varit i kontakt med Markkanen, men han avböjer att kommentera då all kommunikation måste ske via Real Madrids medieavdelning.

Nu återstår bara tre matcher på säsongen i Segunda B (den sista om knappa tre veckor, den 17 maj), och frågan är om det blir mer spel den här säsongen.

Här är Eero Markkanens fullständiga EP-profil