Foto: Bildbyrån

ELITEFOOTBALL

Kristian Bergström utökade rekordet som äldste målgörare i allsvenskan med sitt mål förra helgen. Men när det kommer till den totala listan över äldsta spelare i serien har han fortfarande några namn framför sig på listan.

Här är dom äldsta spelarna i allsvenskan:

Rolf Nilsson Landskrona, 46 år.
Målvakten fick 1979 hoppa in mellan stolparna då ordinarie målvakter saknades i en match mot IFK Sundsvall. Då hade han, egentligen lagt av tio år tidigare.

Gunnar Gren, Gais, 43 år.
”En av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna tog över som tränare i Gais efter sin ”avslutade” karriär. 1964 låg laget så pass skrynkligt till att Gren fann ingen annan råd än att själv försöka hoppa in och rädda kvar laget. Två matcher blev det – Gais åkte ur ändå.

Bengt Andersson, Örgryte, 43 år.
Unikt målvaktsfenomen som så sent som 2013 var med som målvaktsbackup hos Örgryte. Snudd på unik i sitt slag genom att ha spelat för alla dom tre stora Göteborgsklubbarna.

Roland Nilsson, Gais, 42 år.
När han slutat som spelare fortsatte han att vara spelande tränare.

Daniel Andersson, Helsingborg, 42 år.
Var utanför denna listan till så sent som för några veckor sedan, då han som 42-åring vaktade målet i den allsvenska premiären.

Kristian Bergström, Åtvidaberg 41 år.
Den spelare som idag är äldst i allsvenskan och som fortfarande i allra högsta grad är aktiv. Har inte visat några som helst ålderskrämpor, utan är en av Åtvidabergs främsta spelare säsong efter säsong.

Patrik Rosengren, Mjällby 41 år.
Mjällbys försvar blev sig inte riktigt likt sedan ”Bagarn” lade skorna på hyllan och laget trillade dessutom ur allsvenskan 2014.

Björn Nordqvist, Örgryte, 40 år.
En annan ”Bagarn” som var en backklippa i dom lag han spelade. Fortsatte att spela i ytterligare en säsong efter säsongen i Örgryte, då han var med och spelade fem matcher för Landskrona.

Magnus Källander, Örgryte, 40 år.
Debuterade i allsvenskan 1988 och avslutade den sejouren 2009 hos Örgryte. Har sedan fortsatt spela och 2014 spelade han på division II-nivå med Stenungsund som spelande assisterande tränare.

Gösta Löfgren, IFK Norrköping, 40 år.
Var länge den äldste spelaren i allsvenskan och var med och spelade upp Motala i allsvenskan i slutet av 50-talet, just när serien gick över till vår-höst.

Mattias Asper, Mjällby, 40 år
Målvakten, mest känd för sina långbyxor,  är årsbarn med Kristian Bergström och fortfarande aktiv, i Mjällby i superettan. Hade varit högre upp på listan om Mjällby varit kvar i allsvenskan.

Glöm inte att ni får dom senaste övergångarna och ryktena hos www.elitefootball.com som dessutom är Sveriges största fotbollsdatabas.