ELITEFOOTBALL
Sommaren 2010 lämnade slovenske anfallaren Miran Burgic AIK. Han tog avsked med att göra tre av lagets fyra mål i matchen mot Åtvidaberg. Men vad hände därefter? I samarbete med Elitefootball.com har vi granskat Burgic vidare äventyr.

Efter hans tid i AIK fortsatte karriären i Österrike, där han spelade två säsonger för Wacker Innsbruck och gjorde elva mål och 19 assist på 67 matcher.
När hans två säsonger var över där fortsatte han till Israel för en säsong med Hapoel Ramat Gan. Där blev det bara ett mål på 19 matcher.
2013/2014 skrev han på för den cypriotiska klubben Ethinkos Achnas men inte heller där lyckades han speciellt bra rent sportsligt med bara tre fullträffar på 18 matcher. Han spelade dock bara sex matcher från start.

Och att han var missnöjd med sejouren på semesterön vittnar inte minst denna intervju med den statliga slovenska tv-kanalen RTV Slo när han skrivit på för Olimpija.
– Cypern är ganska vilt när det kommer till fotboll. Alla som har spelat där vet att det är svårt att få betalt. Mycket görs upp ”för hand” och organisationen runt lagen är ganska dåliga, säger Burgic till tv-kanalen.

Att återvända ”hem” till Slovenien som 30-åring ser han inte som ett misslyckande.
– Det här är inget steg tillbaka. Alla spelare vill spela utomlands. Jag har gjort det i åtta år och nu har jag återvänt. Det är en utmaning att komma hit och Olimpija förväntar sig mycket av mig och jag förväntar mig en lugn säsong utan några överraskningar men ingenting stort sker bara över en natt.