Foto: Bildbyrån

ELITEFOOTBALL

Emir Bajrami har brutit kontraktet med Panathinaikos och ryktas kunna skriva på för Elfsborg. Skulle 27-åringen bli en av allsvenskans största stjärnor?

Emir Bajrami har spelat utomlands som proffs sedan han lämnade Elfsborg sommaren 2010. Under ett och ett halvt år i Holland med Twente blev det 43 ligamatcher – sedan dess har det gått tyngre för svensken.

Sedan årskiftet 2011/12 har Bajrami endast samlat på sig 29 tävlingsmatcher och gjort tre mål – varav två för Monacos b-lag. Under denna säsong hann det bara bli fyra ligamatcher för Panathinaikos innan parterna enades om att bryta kontraktet.

Om Bajrami nu skulle hamna i allsvenskan finns det en del stora namn som skulle konkurrera om stjärnglansen. Sett till meriter får AIK:s Dickson Etuhu, som har erfarenhet av över ett decenniums spel i de engelska toppligorna, ses som ett namn. Malmös storstjärna Markus Rosenberg, med merieter från Premier League, La Liga, Bundesliga och Eredivisie ett annat.

Sett till de senaste årens speltid bör Bajrami kanske inte räknas som en av allsvenskans allra största stjärnor, men den tidigare tiden i Elfsborg och högstanivån många vet att han besitter lär ändå göra att statusen på 27-åringen blir hög om det blir en återkomst i allsvenskan.