Han lämnade Malmö FF för en allsvensk fantasisumma. 35 miljoner kronor för Tokelo Rantie till AFC Bournemouth i Championship. Det var sommaren 2013. Nu har det lite drygt 1,5 år, och vi har knappt hört något om Rantie sedan dess.

Det finns givetvis ett helt batteri anledningar till det. Men framför allt: Det har inte gått speciellt bra för den förre MFF-stjärnan.

Facit 2015: 13 minuter mot Nottingham Forest, sju minuter mot Blackburn. Totalt nio matcher under hela 2014/2015-säsongen, och då hör till saken att en säsong i Championship består av 46 (!) grundserieomgångar.

Lägg till det cupspel (tre olika), och Bournemouth kan dessutom komma att kvala till Premier League (fyra i ligan just nu).

Nog för att Rantie under januari-februari var i väg på Afrikanska Mästerskapen med Sydafrika, men med det tuffa schemat i Championship så kan man ana att han inte direkt är först i kön i anfallet. Där är det tuff konkurrens: Callum Wilson (15 mål) och fransmannen Yann Kermorgant (11 mål) är allt som oftast förstaval.

Men Rantie håller huvudet högt. Och vad mer, han hyllar mannen som håller honom petad reservationslöst. I en öppenhjärtig intervju för Bournemouths matchprogram Matchday nyligen så rosar han Bournemouths tränare Eddie Howe ordentligt.

”Det är otroligt hur han (Howe) för sig gentemot spelarna. Jag har aldrig träffat en manager som honom, jag har aldrig arbetat med en manager som honom” (fri översättning).

“Om managern kommer till dig och frågar om dig och ditt liv, då visar det att han är intresserade av mer än din fotboll”.

Sådant som Ranties dåvarande tränare i MFF, Rikard Norling, ofta fick beröm för. Rantie berättar också om samtal med sin mamma:

”Ibland frågar jag mig själv om jag är här för en välsignelse? Jag frågar mig själv om jag är här för att de här människorna kommer hjälpa mig i senare skeden i livet?

”Jag pratar mycket med min mamma och när jag förklarar de här sakerna för mig, så tror hon inte på det”.

“Hon säger till mig: ‘Du är välsignad. Du har fått en möjlighet, svik inte den. Var den du är och jobba hårt”.

Kolla in Tokelo Ranties fullständiga profil, kontrakt och statistik på epfootball.