Foto: Bildbyrån

ELITEFOOTBALL

Viktor Elm har under den senaste tiden kopplats samman med en återkomst i gamla klubben Kalmar FF. Men hur starkt står sig egentligen svensken?

Viktor Elm gjorde mellan 2006 och 2008 78 allsvenska matcher och 24 mål för Kalmar FF från sin mittfältsposition. Under guldåret 2008 imponerade han såpass mycket att det blev en flytt till Holland och Heerenveen efter säsongen.

Sedan dess har svensken huserat i Holländska Eredivisie, på senare tid i AZ Alkmaar. Elm har redan hunnit upp i en bra bit mer än dubbelt så många matcher i Eredivisie som allsvenskan, närmare bestämt 178 stycken. Han har dock blivit mindre målfarlig, då det bara blivit 21 ligamål – alltså färre mål än vad han gjorde på betydligt färre matcher i Kalmartröjan.

Trots att målproduktionen avtagit för den numera 29-årige Elm lär en värvning av en spelare med såpass stor rutin från en liga som står sig starkare än allsvenskan ändå vara av stort intresse för Kalmar.