Anfallspartner till Thierry Henry och hyllad av Hasse Backe – Hammarbys luttrade supportrar vädrade morgonluft när klubben värvade in engelsmannen Luke Rodgers i sommarfönstret 2013. Han hade då en säsong bakom sig i New York Red Bulls med just Henry och Hasse Backe.

Det var i juli han kom till Hammarby. I oktober samma år hade Rodgers redan åkt hem till England. Sex matcher varav tre inhopp, noll mål blev det. Ett par gula kort och lite gruff på planen, men klart mycket hetare på Twitter, där ”Lucky Luke” gick i clinch med Bajensupportrar.

Är Rodgers en av de största flopparna i Hammarby i modern tid, rent av den största? Det lämnar vi åt andra att dividera kring. Klart är i alla fall att det bara gått utför sedan tiden i Bajen.

I februari 2014 hittade Rodgers en ny arbetsgivare i Forest Green Rovers. En klubb i engelska Conference, det femte steget i det engelska ligasystemet.

Rodgers står noterad på totalt 20 ligamatcher för klubben sedan mars i fjol – och inte ett mål. I december så kom han och klubben överens om att bryta kontraktet. Vad han sysslar med nu är oklart.

Här är Luke Rodgers fullständiga EP-profil.