Foto: Bildbyrån

ELITEFOOTBALL Daniel Berntsen har fått en bra start i Djurgårdströjan, och har i de två senaste matcherna stått för tre målgivande passningar. Kan han utmana förra årets passningskung Stefan Karlsson under säsongen?

Ett av Djurgårdens nyförvärv inför säsongen Daniel Berntsen har haft en stark försäsong. I Djurgårdens två senaste segrar mot HJK Helsingfors och Shanghai East Asia har den unge norrmannen stått för tre assist för Blåränderna.

Under tidigare spel i Norge har Berntsen visat att han är vass på att fördela målgivande passningar. Under sina säsonger i Adeccoligaen, Norges näst högsta division, har han gjort 14 assist på 46 matcher, nästan en assist var tredje match. I högstaligan har Berntsen dock haft det tuffare, då han fått ihop till tre målgivande passningar på 38 matcher.

Efter den lovande starten i Djurgårdströjan kan det bli intressant att se hur stor assistskörden blir efter säsongen för yttermittfältaren, och om han kan utmana Djurgårdens nuvarande assistkung Stefan Karlsson. Karlsson stod under förra säsongen för nio målgivande passningar från sin högerbacksposition.