Nyheter

Svensk doldis öser in mål i Danmark

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. I danska motsvarigheten till superettan härjar en svensk rejält för tillfället och gör mål i varje match han spelar. Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Erdin Demir, Brann, 16/0
Brann tog en viktig 3-1-seger mot Rosenborg. Demir på avbytarbänken från start. Men fick hoppa in med dryga kvarten kvar. Spelade för kort tid för betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann, 4/0
Är nu på väg tillbaka efter skadeproblemen och spelade med B-laget kallat Brann 2 på måndagskvällen.

Jakob Orlov, Brann 19/8
Fanns inte med i matchtruppen mot Rosenborg.

David Myrestam, Haugesund 17/0
Åker jojo ut och in i startelvan för tillfället. Efter att ha fått spelat från start senast var Myrestam bänkad från start mot Ålesund och han blev kvar på avbytarbänken matchtiden ut.

Maic Sema, Haugesund 16/2
Spelade från start mot Ålesund men blev utbytt efter en timmes spel efter att inte alls ha övertygat. Fick låga 3/10 i betyg av VG.

Pontus Engblom, Haugesund 7/1
Skadeproblem fortsätter att hålla Engblom utanför matchtruppen.

Johan Andersson, Lilleström 16/0
Spelade från start och hela matchen när Lilleström vann med 2-1 mot Vålerengen. Stabil insats på mittfältet och fick betyget 5/10 av VG.

Mattias Moström, Molde 19/2
Tillbaka i startelvan och var planens bäste spelare enligt VG när Molde vann med 2-0 borta mot Sarpsborg. Moström spelade fram till lagets 1-0-mål av Vegard Forren. 6/10 blev betyget av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 4/0, 1 hållen nolla
Målvaktsavbytare när Rosenborg förlorade med 1-3 mot Brann.

Mikael Dorsin, Rosenborg 15/1
Spelade från start och hela matchen när Rosenborg förlorade med 1-3 mot Brann. Inte sämre än någon annan på planen hos gästerna men glänste inte heller, vilket gjorde att han fick betyget 4/10 av VG.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 13/0
Från planens bäste spelare senast till en av dom sämre när Sandnes Ulf spelade 1-1 mot Bodö/Glimt. Ende spelare i Sandnes Ulf som fick knappt godkända betyget 3/10 av VG.

Emil Johansson, Sandnes Ulf 0/0
Skadeproblem fortsätter stoppa Johansson från spel.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 18/0
Spelade hela matchen mot Bodö/Glimt (1-1) men stod inte ut från mängden varken ur positiv eller negativ synvinkel och fick nöja sig med betyget 4/10.

Tom Söderberg, Sogndal 3/1
Efter dom två fina insatserna i dom två första matcherna gick det sämre för Söderberg när Sogndal förlorade med 2-4 borta mot Viking. Var nära att orsaka en straffspark i den första halvleken när han tog bollen med handen men domaren valde att fria. En av få spelare som fick 3/10 i betyg av VG.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 17/4
Skadekänning håller Lindkvist utanför matchtruppen just nu.

Daniel Arnefjord, Ålesund 19/2
Hjälpte sitt lag hålla nollan när Ålesund vann med klara 3-0 mot Haugesund. Mycket stabil och solid insats av svensken som fick betyget 6/10 av VG.

Mikael Dyrestam, Ålesund 6/0
Utanför matchtruppen när Ålesund vann med 3-0 mot Haugesund.

Christopher Mbamba, Alta 2/0
Alta förlorade med 2-3 mot Baerum. Mbamba spelade från start och hela matchen men höll sig utanför målprotokollet.

Mattias Pedersen, Baerum 18/0
Baerum vann med 3-2 borta mot Alta efter att lagets nyförvärv från Gais, William Warshaw gjort ett av lagets tre mål. Pedersen spelade hela matchen och hann dessutom med att dra på sig ett gult kort.

Viktor Adebahr, Ull/Kisa 5/0, Ham-Kam 15/0
Ull/Kisa vann med 1-0 mot Tromsdalen. Adebahr spelade hela matchen.

Joakim Wrele, Hödd 18/0
Hödd vann med 4-0 mot HamKam. Wrele saknades i matchtruppen denna gång.

Liridon Kalludra, Kristiansund 20/7
Kristiansund spelade 1-1 borta mot Ranheim. Kalludra spelade hela matchen.

Conny Månsson, Kristiansund 11/0, 2 hållna nollor
Höll nollan i 26 minuter mot Ranheim innan han fick släppa matchens första mål förbi sig men höll sedan nollan och det blev 1-1 i slutresultat.

Andreas Haglund, Mjöndalen 3/1
Utanför matchtruppen när Mjöndalen förlorade med 1-2 mot Sandefjord på bortaplan.

Samuel Dirscher, Strömmen 4/0, 0 hållna nollor
Dirscher släppte in tre mål när Strömmen förlorade med 0-3 mot Bryne.

Benny Lekström, Tromsö 19/0, 9 hållna nollor
Lekström får vänta på tionde nollan, då den var intakt i bara 17 minuter hemma mot Nest-Sotra. Tromsö vann till slut matchen med 4-2 och är tillsammans med Sandefjord på väg tillbaka till Tippeligaen.

DANMARK

Michael Almebäck, Bröndby 0/0
Helt utanför matchtruppen mot SönderjyskE (seger 2-0)

Johan Elmander, Bröndby 2/0
Nytt inhopp för Elmander. Han fick spela sista 25 minuterna mot SönderjyskE. Saknar viktig matchträning och är nog inte redo för 90 minuter än.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 0/0, 0 hållna nollor
Fortsatt bänkad hos FCK. Fick se sitt lag förlora med 1-2 mot Midtjylland. Och FCK har fått en lika tung start som förra säsongen. Har nu fem poäng på fem matcher och är trea från slutet i tabellen.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 3/0
Spelade från start och hela matchen när FCK förlorade med 1-2 mot Midtjylland.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 4/0
Skada stoppade Bengtsson från spel mot Midtjylland.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 4/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när FCK förlorade med 1-2 mot Midtjylland.

Petter Andersson, Midtjylland 4/1
Spelade från start men blev utbytt efter en dryg timmes spel mot FC Köpenhamn.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Har fortfarande kontrakt med Nordsjälland men rehabiliterar fortfarande den efterhängsna skada som gjort att han knappt kunnat spela på ett par säsonger.

Mikael Ishak, Randers 2/1
Trots målet senast fick Ishak starta på avbytarbänken på nytt när Randers mötte Odense (förlust 0-2). Fick dock hoppa in under matchens sista halvtimme.

Karl-Johan Johnsson, Randers 5/0, 2 hållna nollor
Fick släppa två mål förbi sig när Randers förlorade med 0-2 hemma mot Odense.

Viktor Lundberg, Randers 5/2
Fick på nytt förtroendet från start men byttes ut med kvarten kvar i 0-2-förlusten mot Odense.

Rasmus Jönsson, Ålborg 0/0
Skadeproblem gör att Jönsson får vänta på säsongsdebuten för Ålborg.

Max Mölder, AB Köpenhamn 4/0
AB förlorade med 0-1 mot Horsens. Mölder spelade från start och hela matchen.

Linus R. Olsson, AB Köpenhamn 4/2
Spelade hela matchen när AB Köpenhamn förlorade med 0-1 mot Horsens.

Mikael Rynell, Fredericia 4/0
Fredericia besegrade Lyngby med 2-1. Rynell från start men fick vara med om ett så kallat taktiskt byte när han byttes ut på tre minuters tilläggstid.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 4/4
Fagerberg fortsätter att ösa in mål för Vendsyssel. I helgen gjorde han matchens enda mål när Vendsyssel vann med 1-0 borta mot Brönshöj. Klart hetaste svensken i dansk fotboll just nu.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 21/1
Jaro förlorade med 0-1 mot SJK. Carlsson bänkad från start men fick hoppa in i halvtid.

Admir Catovic, KuPS 22/6
KuPS vann för andra matchen i följd med 1-0. Denna gång mot MyPa. Catovic spelade hela matchen.

Simon Nurme, IFK Mariehamn 7/0, 2 hållna nollor
Har på grund av skada inte kunnat vakta målet sedan 17 maj.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 24/0
Mariehamn vann 1-0 mot VPS. Friberg da Cruz spelade från start men blev utbytt i den 83:e minuten.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 6/1
Tillbaka i startelvan och tackade för förtroendet genom att göra matchens enda mål i den 27:e minuten mot VPS. Blev sedan utbytt i den 72:a minuten.

Robin Östlind, IFK Mariehamn 6/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot VPS.

Jonathan Fhager Karlsson, HIFK 18/3
Spelade från start mot Ilves (förlust 2-3) i måndags men byttes ut i den 67:e minuten. I helgen mot Oulu från Uleåborg (förlust 1-2) blev det återigen spel från start men denna gång en timmes spel inna han byttes ut.

ISLAND

Jonas Sandqvist, Keflavik, 12/0, 3 hållna nollor
Keflavik spelar sin match i omgången mot FH på onsdagskvällen.

Billy Berntsson, Valur 5/0
Valur mötte Stjarnan i fredags och förlorade med 1-2. Berntsson spelade från start och hela matchen.

Lucas Ohlander, Valur 6/0
Skadeproblem håller Ohlander borta från spel just nu.

BELGIEN

Samuel Armenteros, Anderlecht 0/0
Fanns inte med i truppen i helgens match mot Westerlo (oavgjort 2-2).

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 4/1
Fick chansen från start men blev utbytt efter en timme mot Mouscron (förlust 2-5).

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 2/0
Spelade från start men byttes ut efter närmare 80 minuters spel mot Ajax (förlust 1-3).

Viktor Elm, AZ Alkmaar 1/0
Var den som bytte med Johansson i den 77:e minuten mot Ajax.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 2/1
Spelade åter från start och spelade fram till lagets kvittering till 1-1 av Steven Berghuis i den 50:e minuten. Tankovic byttes sedan ut i den 84:e minuten.

Tobias Sana, Ajax 0/0
Precis som förra säsongen verkar Sana ha svårt att platsa i A-truppen hos Ajax. Utanför både den och B-laget Jong Ajax respektive senaste matcher.

Rasmus Lindgren, Groningen 2/0
Spelade från start mot Heracles (seger 3-1) men utgick efter en dryg halvtimmes spel på grund av skadekänning.

Dino Islamovic, Groningen 1/0
Satt hela matchen mot Heracles på avbytarbänken.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 2/0, 0 hållna nollor
Heerenveen höll länge Feyenoord stången i fredags och det var mycket på grund av Nordfeldts säkra spel mellan stolparna. Men i den 70:e minuten kunde han och hans lagkamrater inte hålla emot längre och Feyenoord kunde utjämna till 1-1 men några fler mål släppte inte den svenske burväktaren in, så 1-1 blev matchens slutresultat.

Viktor Noring, Heerenveen 0/0, 0 hållna nollor
Noring fanns inte med i premiärtruppen mot Feyenoord.

Denni Avdic, Heracles 1/0, utlånad från AZ Alkmaar 0/0
Blev i veckan utlånad från Alkmaar till Heracles och han slängdes in i hetluften direkt. Fick spela hela matchen borta mot Groningen (förlust 1-3) men spelade fram till Heracles mål som gjordes av marockanen Ilias Bel Hassani.

Rasmus Bengtsson, Twente 1/0
Spelade från start mot Ado den Haag men byttes ut i den 83:e minuten. Hade då dessutom hunnit med att titta på domarens gula kort i den 54:e minuten.

Isak Ssewankambo, NAC Breda 2/0
NAC fick ge sig med hela 1-6 borta mot PSV. Ssewankambo spelade dock hela matchen på högerbackspositionen.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 2/0
PSV vann med hela 6-1 mot NAC Breda. Hiljemark spelade hela matchen men trots sex mål lyckades han med konststycket att hålla sig utanför målprotokollet.

Kevin Kabran, Den Bosch 2/0
Kabran spelade på nytt från start hos Den Bosch men byttes ut i den 74:e minuten.

Joel Qwiberg, Den Bosch 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Sparta Rotterdam.

ENGLAND

John Guidetti, Manchester C 0/0
Plastar inte hos Manchester City. Nu har managern Pellegrini öppnat för en försäljning av Gudietti. Feyenoord uppges vara sugna på att köpa anfallaren som knappt spelat något alls dom två senaste säsongerna.

Sebastian Larsson, Sunderland 1/1
Inledde säsongen med att greja en poäng åt sitt Sunderland när han kvitterade till 2-2 med fem minuter kvar av matchen mot West Bromwich.

Jonas Olsson, West Bromwich 1/0
Spelade från start och hela matchen när West Bromwich fick släppa ifrån sig poäng till Sunderland, då matchen slutade 2-2.

Marcus Olsson, Blackburn 2/0
90 nya minuter för Olsson när Blackburn vann med 2-1 borta mot Blackpool. Blev varnad i den 18:e minuten.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Platsar inte hos Fulham just nu, då managern Felix Magath valt att satsa på andra spelare.

Martin Olsson, Norwich 1/0
Avstängd efter domarknuffen senast och kommer att vara det i ytterligare tre matcher.

Joel Ekstrand, Watford 2/0
Watford mötte Norwich på bortaplan men speciellt lång speltid blev det inte för Ekstrand som drog på sig ett rött kort redan i den andra matchminuten.

Mathias Ranégie, Watford 0/0
Helt utanför matchtruppen mot Norwich (förlust 0-3).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 1/0
Celtic mötte St Johnstone borta (seger 3-0) i onsdags. Lustig från start och spelade hela matchen. I helgen blev det hela 6-1 mot Dundee United. Då var Lustig utanför matchtruppen.

Osman Sow, Hearts 2/1
Sow spelade från start och nästan hela matchen i 2-1-segern mot Hibernian på måndagskvällen. Orsaken till varför han inte spelade hela matchen var att han drog på sig ett rött kort i den 88:e minuten.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 2/2
PSG vann med 2-0 mot Bastia men för Zlatan blev det spel bara i en kvart, då han var tvungen att utgå på grund av skadekänning. Nu gör rapporterna gällande att han ådragit sig en revbensskada som tvingar honom till vila i upp till en månad.

Niklas Hult, Nice 2/0
Nice spelade 0-0 mot Lorient. Hult spelade hela matchen.

Ola Toivonen, Rennes 2/2
Toivonen har nu kommit igång på allvar hos Rennes. Han gjorde två av lagets sex mål när Evian kördes över med 6-2.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 2/0
Spelade hela matchen när Benficas andralag förlorade borta mot Leixoes med 1-2.

SCHWEIZ

Dusan Djuric, Aarau 0/0
Djuric har enligt uppgifter från Schweiz träningsuppehåll på grund av en lättare skada.

Behrang Safari, Basel 4/0
Basel förlorade med 1-2 hemma mot St Gallen i torsdags. Safari på avbytarbänken för andra matchen i följd. Däremot var han tillbaka i startelvan när Basel vann med 3-2 borta mot Sion i helgen.

Alexander Gerndt, Young Boys 0/0
En skada stoppar alltjämt Gerndt från spel.

Andres Vasquez, FC Wil 2/1
Fick inleda på avbytarbänken också mot Le Mont i onsdags men visade då att han vill ha större förtroende. Han blev inbytt i den 81:a minuten. En minut senare gjorde han 4-1 för Wil. Hans första mål för sin nya klubb. I helgen blev det 5-2 mot Schaffhausen. Vasquez blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 4/0
CSKA förlorade med 0-1 mot Spartak. Wernbloom från start men utbytt i den 69:e minuten. Hann dock med att dra på sig ett gult kort i den femte minuten. Det var tredje matchen i följd som han blev varnad.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 0/0
Magproblem stoppar Elm från spel.

Kim Källström, Spartak Moskva 4/0
Spartak vann med 1-0 mot CSKA Moskva. Källström spelade hela matchen och blev varnad i den 57:e minuten.

Andreas Granqvist, Krasnodar 4/0
Krasnodar vann med 2-0 borta mot Rostov. Granqvist spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 38:e minuten.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing FC 4/4
Fortsätter göra mål för Beijing FC. Gjorde två nya när laget vann med 2-1 mot Guizhou Renhe. Byttes ut i näst sista matchminuten.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 19/1
I onsdags spelade Dalian Aerbin mot serieledande Guangzhou Evergrande, lett av Marcelo Lippi. Backman var utanför matchtruppen. I helgen var han dock tillbaka och spelade hela matchen när Dalian Aerbin förlorade med 0-1 mot Shanghai Shenhua.

Tobias Hysén, Shanghai East Asia 20/14
Shanghai East Asia vann med 1-0 mot Henan i onsdags. Hysén spelade hela matchen. Det gjorde han nästan också i helgen, då han blev utbytt på tilläggstid mot Changchun Yatai. I den matchen passade han på att göra säsongens 14:e mål när han gjorde 1-0 efter 15 minuters spel. Wu Lei, som gjorde målet mot Henan avgjorde också mot Yatai med ett mål i den 78:e minuten till 2-1.

Imad Khalili, Shanghai East Asia 6/1
Spelade från start men byttes ut i halvtid mot Henan i onsdags. Satt hela matchen mot Yatai i helgen på avbytarbänken utan att få hoppa in.

USA

Stefan Ishizaki, Los Angeles Galaxy 22/5
LA Galaxy förlorade med 1-4 mot Columbus i helgen. Ishizaki från start men utbytt i den 70:e minuten.