• Publicerat 17 november, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 1 Kommentar

Att återgå till samma jobb är aldrig som det var när man lämnade det. Det fick jag erfara när jag lämnade Djurgården 2002 och för att sedan komma tillbaka 1,5 år senare. Hjärnan och hjärtat är två olika organ, som kan vara helt olika beroende på vilket som styr din tanke (nej, jag försöker inte vara djup). När hjärnan får styra så styr man ofta åt rätt håll, men när hjärtat och känslorna blir inblandad, så kan det ofta bli något man inte skulle ha gjort i första läget.

Bosse Andersson aka mr Djurgården efter cirka 10 år i klubben är tillbaka efter ett par år av semester från Dif. Under och efter min tid i klubben hade hade en roll som klubbchef och styrde klubben på ett föredömligt sätt genom att ha koll på saker och ting, men främst också med ett impulsivt beslutsfattande.
Hur tänker jag undrar Ni?

Bosse är inte som alla andra inom klubbfotbollen. Han använder sig av kunskaperna han har fått i bagaget av sitt spelande och sina roller i klubben, men främst för att han har koll på sitt lag och kan agera snabbt medan andra vill analysera situationen och därefter agera. Men i fotbollen är det en för lång process om man vill ha en spelare till sitt lag. Att låta andra klubbar tänka och själv agera är att vara steget före och precis så var han och klubben då.

Affären med Sören Larsen är ett exempel. Bosse hade knappt sett Sören, utan hade fått information av en av sina pålitliga scouter och agerat efter det. Detta skedde mitt framför näsan på två klubbar som analyserade och förhandlade om Sören. Han visade stor pondus och handlingskraft med sin fingertoppskänsla.

Nu kliver han på ett nytt Djurgården med en situation som inte är speciellet lik den som var i början av 2000-talet. Då hade man spelarna, var bäst och hade pengar. Nu är man i en fas där man ska byta spelare, stärka upp det som varit dåligt, hitta tillbaks till en röd tråd och visa att man kan vara ett topplag igen.

Bosse är smart, för med sitt hjärta och engagemang så kan han komma långt och med kontakterna som han har så kan han hitta spelare. Bra spelare är inte svårt att hitta, det gäller att hitta bra spelare som är prisvärda och är på väg uppåt i sin karriär. Inte de som är på toppen, för då kostar de för mycket eller är för bra för allsvenskan.

Har man råd att vänta på en spelare som ska utvecklas?

Även om Bosse skulle få lite andrum med H&M´s pengar nu, så är det inte det som är konsten i fotboll, utan det är att få ihop ett lag som kan prestera som ett lag också. Kommer man ha en kortsiktig plan och försöka få resultat och andrum från fansen för att sedan gå över till en långsiktighet och jobba vidare med det Djurgården alltid velat göra, fostra talanger.
Detta kapitel är nytt och självklart ska Super-Bo ha huvudrollen i denna historia. Bosse är smart och kliver på i exakt rätt tid. Högmo tog upp fartyget ur det djupa vattnet och nu gäller det att styra skutan rätt och få medvind för att få resultaten. Rätt man, Bosse!

Han kommer få lite extra tid precis som ”MP” fick som Djurgårdsikon, men även här kommer det att som alltid vara resultatet som styr. Inget resultat? Då rullar huvudena igen…

****
Ronaldo avgjorde landskampen, vem annars?
Vi får se om vår kung Z gör det samma på tisdag…

****
Fotbollsgalan?!

****
Eftersom att det är landskampsuppehåll så hämtar jag dagens spel från vänskapsmatchen mellan Luxemburg och Montenegro. En ganska tråkig match om jag skall vara ärlig, men på Comeon får man ändå 1.39 på en rak 2a. 39 % är bra återbäring på en söndag och då går jag in med hög insats på www.comeon.se och spelar Montenegro som vinnare. Enklare än så blir det inte, tack för kaffet!