• Publicerat 9 november, 2013
 • Skrivet av Abgar Barsom
 • 8 Kommentarer

Säsongen är slut och det är dags för semestertider och silly season. Jag nominerar några alternativ till årets…

Detta är bara nomineringar och självklart kan jag tänka mig att lyssna på fler namn som kan komma upp på min egna fotbollsgala. Det är fritt fram för att nominera sitt namn till respektive kategori innan jag tar ut en vinnare.

(Alternativen är ej rangordnade.)

MVP players för sitt lag:

 • Tobias Hysén, IFK Göteborg
 • Henrik Rydström, Kalmar FF
 • Henok Goitom, AIK
 • Anders Svensson, IF Elfsborg
 • Andreas Johansson, IFK Norrköping
 • Sharbel Touma, Syrianska FC

Genombrott:

 • Imad Zatara, Åtvidaberg
 • Mauricio Albornoz, Brommapojkarna
 • Amado Jawo, Djurgårdens IF

Rookie:

 • Melker Hallberg, Kalmar FF
 • Simon Lundevall, Gefle IF
 • Carlos Strandberg, BK Häcken

Tränare:

 • Nanne Bergstrand, Kalmar FF
 • Per Mikael Högmo, Djurgårdens IF
 • Rickard Norling, Malmö FF

Bäst frisparkar:

 • Lolo Chanko, Syrianska FC
 • Nabil Bahoui, AIK
 • Martin Smedberg-Dalence, IFK Norrköping
 • Kristian Bergström, Åtvidabergs FF

 

……………

U17-VM är slut och det är en saga som kommer vara skriven i historieböckerna. Det svenska landslaget med min egen favorit i Berisha, gjorde ett SJUKT bra slutspel. Ingen trodde att de skulle klara att gå så långt. Den som säger JA, ljuger! Det bevisar bara vilken gruppdynamik och kraft man har skapat i den gruppen. En tränare kan göra mycket, men i detta fall har förbundskapten Larsson med crew och förbundets spelarutvecklare Classe Eriksson gjort ett fantastiskt jobb. Stort grattis och grabbarna skall vara stolta.

……………

Allsvenskan är slut och kvalmatcherna är det sista för att spika 2014 års allsvenska laguppställning. Lite fördel för Halmstad känns det som inför sista matchen på söndag.

……………

U17-VM var fantastiskt, men den av spelarna som tror att karriären är på topp nu? Den kommer nog inte ens att spela i allsvenskan. Jag skulle tro att ca 5-7 spelare som max når allsvenskan om vi har tur. Men jag hoppas att jag har fel i detta fall. Hårt har de jobbat för bronset och hårdare får de jobba om det skall bli en lång och framgångsrik karriär.

…………..

Dagens spel hämtar jag från kvalmatcherna till superettan där Varbergs BOIS tar emot Oddevold i slaget om västkusten och superettan. Jag tror att BOIS har en växel till att lägga in och med en kille som kan avgöra på topp. Detta plus lite extra erfarenhet som finns i truppen borde resultera i att de spelar i näst högsta divisionen nästa år. Jag spelar 1:an till oddset 1.58 på www.comeon.se med en hög insats.