• Publicerat 26 oktober, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 0 Kommentarer

Falkenberg har högerfoten i allsvenskan och i morgon kan man sätta halva vänsterfoten också. Om någon skulle säga att man trodde att FFF skulle kvalificerar sig för allsvenskan i år. Så skulle man bli utskrattad, kan jag lova.

Jag träffade tränaren Hasse Eklund i somras och undrade lite om hur han har tagit fram
framgångsreceptet han har. Jag fick ett ganska enkelt svar:

– Att få jobba med spelare som vill något med sin fotboll

– Att få spelare till att underordna sig varandra och få fram en lagkänsla

– Få fram sitt budskap till unga spelare om vad som krävs.

Det är ganska enkelt att säga det, men det gäller att som tränare att få alla att tänka så och det är det svåra med fotbollen som tränare. Att kunna få alla dit man vill, för då har du nått till en punkt du vill uppnå. Förhoppningsvis är punkten man jobbar emot väl utarbetat och genomtänkt. För då blir resultatet bra också.

Jag frågade Hasse när dem ledde serie om ”dippen” skulle komma efter sommaren?

Hasse svarade:

– Abbe, ärligt så har vi inte ens haft tur och vi har 10-15 % till att ge. Så jag tror vi kommer bli bättre och bättre till och med under slutet av säsongen. Han har väl hittat en dynamik som han kan känna av även fått fram ännu mer av. Imponerande!

Det är främst två spelare som fått genombrott i år. Victor Sköld som visat prov på att vara en skyttekung och matchvinnare i viktiga situationer och lägg till min favorit Niclas Eliasson som leder assistligan i superettan trots sin ringa ålder (18 år).

En spelare som underbar att se med sin känsliga vänsterfot på kanten. Falkenberg har gått igenom mycket, men det gäller att ta det sista steget nu. För får man möta Halmstad i ett kval? Då blir det ingen allsvenska för FFF…

……………….

U 17-killarna i Förenade Arabemiraten gör ett fantastiskt jobb som lag. Man har tagit sig vidare ur gruppen och möter nu Japan i åttondelen. En otrolig rolig match att följa om hur två olika kulturer på och utanför planen möts. Ett Japan som sett starka ut. Kämpa Sverige!

……………….

”Golden boy” heter priset som delas ut till den största talangen i europeisk fotboll. Det känns som att man skulle ha döpt det till något annat.

…………………….

Är det som man säger, att motivation slår klass på slutet av säsongen? Halmstad har börjat att hitta en perfekt toppad formkurva inför säsongsavslutningen. Två vinster på en vecka gör att det ser bättre ut än på länge i ”Ljungberg” city.

………………….

El Clasico

En perfekt start på lördagskvällen och det första mötet mellan dem två stora elefanterna. Båda lagen har spelat champions league i veckan.

Jag känner inte samma känsla av överlägsenhet för Barcelona ikväll utan tror att Ronaldo och co kan göra något trots bortaplan.

Ett avvaktande spel från Real och ett tight försvarsspel, för att flyga fram på kanterna och servera Benzema? www.comeon.se bjuder på 1.83 på dubbelchans X2 och det spelar jag till medium insats.