• Publicerat 20 oktober, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 3 Kommentarer
130925 Malmös Jiloan Hamad kommer springande och jublar efter 0-1 under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Helsingborg och Malmö FF den 25 september 2013 i Helsingborg. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / kod NJ / 73834

En långtidsskada på min dator har gjort att jag har varit ute ur spelet ett tag, men nu lagom till slutspurten så spänner jag upp musklerna igen.

Det är tre matcher kvar i allsvenskan och om jag tittar snabbt på tabellen, så ska det mycket till om den åtråvärda bucklan inte hamnar i Skåne. Malmö har fyra poäng ner till Göteborg som skuggar på en andraplats. Jag lyfter redan nu på hatten och säger grattis till Malmö FF i förskott!

Att BP, Gefle, Öster, Halmstad och Syrianska skulle ligga där nere var inga högoddsare, men det är två anrika föreningar som slåss om kvalet och nedflyttning.

– Öster startade serien på ett imponerande sätt och alla pratade om att laget som krossade Superettan nu kommer etablerat sig i allsvenskan. Dock är steget tufft och man har saknat en tydlig ledare i backlinjen och på mitten. Därför får man nu verkligen visa attityd och vinnarmentalitet de sista tre omgångarna om man ska få kvala.

– Halmstad som är det andra laget som slåss om att hålla sig kvar har spelat toppfotboll många gånger, men tyvärr även dålig superettanfotboll i sina sämre stunder. Selakovic har fått dragit ett tungt lass på sin kant, men man har saknat en anfallare som borde ha förvaltat dm målchanser som man skapat. Nu måste man komma upp på toppnivå igen om man ska fira 100 års-jubileum i allsvenskan 2014.
På pappret så har Öster en tuffare uppgift med storlag som Göteborg och Norrköping borta och Djurgården hemma, medan Halmstad tar emot Mjällby och BP hemma och Häcken borta.
Sista omgångarna kommer vara spännande… i botten!

****
Mjällby sparkar alltså sin tränare Anders Torstensson. Enligt uppgifter i tidningen så hade 16 av 19 spelare inte förtroende för tränaren. Intressant fakta, då man har sådant missnöje och ingen har stått upp och sagt det till tränaren.
Jag har varit inne på det förut och säger det igen. Sverige är ett av få länder där det finns möjligheter för spelarna att säga vad de tycker om tränaren i gruppform. Där kan man gömma sig bakom en grupp, utan att behöva stå för vad man anser vara rätt och fel.
Det är det lättaste sättet att gömma sig, för det krävs otroligt mycket stake att gå fram till en tränare och berätta hur man ser på saker och ting. Detta är även saker som speglar sig på fotbollsplan.

DÄR ÄR VI INTE ÄNNU!!

****
Det laget som har mest poäng efter 30 omgångar är det bästa laget. Tabellen ljuger inte!

****
Svennis är aktuell för ett div 3-lag i England? Nej, Svennis är aktuell för pengar!

****
Den tokpressen som Sverige startade med i tisdag, var inte att leka med. Jag vart chockad och det var även tyskarna tror jag, men tyvärr så kostade det allt för mycket kraft att det övergick till individuella misstag och sedan stora håla i försvarsarbetet.

****
Att såga svenska backlinjen är tufft, det kallas försvarsspel och det utförs av alla spelare i ett lag. Individuella misstag skall sällan ske, men i en match mot Tyskland i ett läge där resultatet inte är helt avgörande, så blundar jag lite. En eloge till spelarna som försöker visa sig från sin bästa sida och våga vara spelande backar. Till och med Boateng och Hummels hade några ”indianare”.

Överkörningen i tisdags var inte att Sverige var dåliga, utan mer ett bevis på var tysk fotboll är just idag. Dvs Bäst på klubblags- och troligtvis på landslagsnivå också.

****
Svenska försvaret vart total sågat efter 5 insläppta. Undra hur tyskarna känner sig efter fyra sist och tre nu. Spelar de utan backlinje mot Sverige nästa gång?!