• Publicerat 28 juli, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 4 Kommentarer

Glöm glamour, sambalir och klapp klapp spel. Nu börjar andra halvan av säsongen och nu måste några lag ta tag i taktpinnen och några spelare kliva fram. Poängen skall samlas och helst på högar som skulle få Joakim von Anka att bli avundsjuk. Serien kommer nu delas upp i bottenlag, ingen som bryr sig om-lag och topplag. Allsvenskan går in i skede två.

En Allsvensk säsong varar i ca 7 månader. Den kanske viktigaste månaden är augusti. En månad som man lägger grunden inför höstens slutspurt. Det är 5 tuffa matcher i värmen som gör Sverige mer exotisk än Dubai idag och lägg till europaspel för vissa av topplagen. Då förstår man att det är viktigt att hitta rätt balans på vilka spelare man skall använda, våga hålla i taktpinnen i matcherna och spela smart taktiskt. Detta måste tränarna ha koll på och visa fingertoppskänsla med att vila spelare/byta ut spelare när man kan spara på spelarna och även träna på rätt sätt mellan matcherna.

Jag tror vi kommer få se fyra lag som drar ifrån nu.
AIK, som har vuxit fram från en dålig start och som inte har något europaspel att tänka på.
Elfsborg, som har kanske den bästa truppen, men som ibland gör varje fotbollsexpert galen för sina bottennapp.
Helsingborg, som tappar spelare hit och dit. Men på något starkt vis är dem med i toppen år efter år.
Göteborg, som spelare en taktisk fotboll som gör mig glad. För det är inte allt för ofta vi ser det i svensk fotboll.

Det känns som alla fyra lagen har en växel till att lägga i, men det krävs att man gör det också och bibehåller farten hela vägen i höst.

………

Det var länge sedan som jag var så sugen på att spela fotboll som nu. Riktiga gräsplaner, underbar sol och fantastiska arenor som poppar upp. Lycko Er som är på den nivån.

………

Hur intressant var Bajen – PSG att titta på? Som en ”no name pojkar 11 match”.

………

Jag har varit utan Iphone och kommer aldrig ha en Iphone. Iphone är för ”players” and I´m a business man! HTC is the bomb!

………

Ta lite färska bär och äkta vaniljglass i en mixer och mixa ihop det så det får lite färg. In med det i frysen igen och låt stå i 1 timme. WOOP WOOP, grymmaste glassen!

……..

Damerna har fått en otrolig PR sving under EM. Blir det baksmällar eller publikfester i damallsvenskan efteråt?

……..

Normalt sett så är Kalmar en storlek större än BP och speciellt på hemmaplan. Idag tar man emot talangerna från Stockholm på Guldfågel arena. Ett odds på 1.58 gör väl inte så att man hoppar upp i taket. Men det är tillräckligt bra för att gå in med ett spel med hög insats på en rak 1a.