• Publicerat 20 juli, 2013
  • Skrivet av Abgar Barsom
  • 11 Kommentarer

Att byta arena är ingen lätt sak. Det är tufft ur alla perspektiv och främst från klubben som skapat en identitet och oftast en lång historia på arenan. Lägg till supportrarna som synonymiserar sig med varje hemmamatch och känt att den stolen formats efter kroppens baksidor.

Tele 2 arena öppnar på söder nu, drygt 1 år efter Friends Arena. Solna bygger efter en vision om idrott och handel och Stockholm stad vill inte vara sämre och har nu spänt musklerna ordentligt när det gäller vilket som är det starkaste arenaområdet. Matcherna om matcherna och tävling om arrangemangen kommer bli tuffa och förhoppningsvis har vi två vinnare. Utbudet av konserter, matcher och event kommer att utökas otroligt. Jag tror att VI som vill se och uppleva kommer få en möjlighet att få ta del av mycket som inte har varit möjligt innan.

Jag ser en arena och två lag, två rivaler som skall dela på samma stadium….
Hur är det möjligt tänker Ni?

I teorin skall det vara ganska enkelt, för att man skall i praktiken inte vara där samtidigt. Plussa på att man spelar i två olika divisioner, så skall det egentligen inte vara några problem. Men det är trots allt två stora klubbar som heter Djurgården och Hammarby vi pratar om. Där konkurrens, prestige och innerstaden Söder mot Östermalm vill visa att dem är bäst. Ett bra exempel som har lyckats med det på en dålig arena är Södertälje lagen Syrianska och Assyriska som har delat arena under många år nu, men inte haft några större problem mellan lagen.

Idag start Hammarby mot Örgryte och imorgon blir det Djurgården mot Norrköping. Det kommer bli två folkfester som vi förhoppningsvis kommer att minnas som arenapremiärer och njutning av fotboll och inramning.

Vi välkomnar TELE2 arena till Stockholm och skriker, KÄMPA!!!

……..

Jag vill att han skriver på för Napoli, men det blir nog Real.

……..

Zlatan, såklart!

……..

Svensk sommar är magisk! Kärlek och traditioner som blandar känslorna!

……..

Men varför är det konstgräs på Tele 2 arena? Varför? Varför?