Foto: Bildbyrån

Amerikanske Aron Johannsson är klar för Hammarby. I kulisserna pågår jämte täta ryska kontakter för att blidka ryska Rostov för att rädda kvar Vidar Örn Kjartanson.
– Vi står i kontakt med Rostov hela tiden och försöker hitta ett sätt att behålla Vidar Örn, berättar Hammarbys Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Nikola Djurdjic finns, Muamer Tankovic likaså och nu även en landslagsman från USA i Aron Johannsson.
I en annan ände har Vidar Örn Kjartanson länge sett förlorad ut – så behöver det nu emellertid inte vara. Hammarby har ju på slutet visat att man vill och nu ser alltså en lösning ut att vara möjlig.

Efter 6-2-segern mot Sundsvall senast så blir nu måndagens bortamöte med Sundsvall den sista som ingår i Kjartansons nuvarande kontrakt. Men trots att det nu är så nära att gå ut så vågar Hammarbys sportchef tro på Örn året ut.
– Ja, det gör jag. Nej, jag ger inte upp. Vi pratar med Rostov hela tiden och försöker hitta en lösning som de kan godta. Vi är inte där ännu men vi pratar och det är inte omöjligt att vi kan hitta ett sätt att komma överens om, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

Med det sagt så är alltså inte Hammarbys budgetutrymme fulltecknat för att Johannsson och Magyar har tagits in. Hammarby har råd och har, enligt vad FD erfar, erbjudit den ryska toppklubben förbättrade ekonomiska villkor om ett nytt kontrakt blir aktuellt.
– Men det är inte avgörande. Det handlar om vad man känner är bäst för spelaren och Rostov som klubb. Man ska komma ihåg att det här är en klubb som spelar i en helt annan ekonomisk division än allsvenskan. Så det är inte ett bättre bud som är avgörande här. Däremot så vet vi att Vidar trivs här och det är så klart bra för oss. Jag kan i alla fall säga att vi har bra samtal med Rostov och vi fortsätter in i det sista för att hitta en lösning.

– Ja, vi har definitivt råd (med en ny låneperiod). Nej, det är inte aktuellt. Det har jag svårt att se, säger han samtidigt apropå på frågan om det är möjligt att rent utav köpa loss spelaren

Om ni lyckas få den här spelarens namn säsongen ut och inte förlorar något namn ut – så sitter ni med ett närmast överflöd…

– Det handlar om konkurrens och framförhållning. Vi vill ha en maximal konkurrenssituation i Hammarby så stannar Vidar så är det precis som vi vill att det ska vara.