• Publicerat 14 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Astrit Ajdarevic värvades in som Djurgårdens stora stjärna i vintras, men har hittills inte motsvarat förväntningarna. Inför toppmötet med Malmö i kväll vill dock inte FD:s krönikör Magnus Österberg ropa ut Ajdarevic som en flopp.
– Jag är starkt emot att sätta den stämpeln på spelare och alla vet hur otroligt duktig han är, säger Österberg. 

Djurgården är piskat att vinna hemma på Tele2 Arena i kväll mot Malmö, detta för att haka på skåningarna i guldracet. MFF har en match mer spelad och är sex poäng före Blåränderna. I fjol vann dock Dif bägge hemmamötena mot Malmö med 3-0 (allsvenskan samt cupfinalen) och FD:s krönikör Magnus Österberg tror att konstgräsunderlaget blir en fördel för Djurgården.

– Konstgräs är inte direkt Malmös favoritunderlag och man måste ge Djurgården fördel där. MFF är väldigt snabba på att påpeka att det är konstgräs och de har väl inte varit nöjda med Tele2 Arena någon gång… Djurgården behöver trepoängaren och det kommer bli en väldigt intressant match, säger Österberg.

– Nu fick MFF en väldigt enkel resa i första Europa League-rundan. Med 7-0 hemma behöver de inte fundera på returen på torsdag. De kan fokusera allt på Djurgården, vilket naturligtvis är väldigt bra för skåningarna.

En spelare som man förväntat sig mer av i år är Djurgårdens Astrit Ajdarevic. Floppvärvning?

– Jag är starkt emot att sätta den stämpeln på spelare och alla vet hur otroligt duktig han är. Han har i ett par inhopp visat vilka fötter och vilken blick han har. Det råder ingen tvekan om vilken skicklig spelare han är, men sedan verkar han inte varit fullt frisk och tränad i år. Det känns som att det hänt saker som inte framkommit. Han har uppenbarligen inte varit i närheten av fysisk form att spela 90 minuter, då blir det också svårt för Kim och Tolle att spela honom – när han alltså inte är helt frisk. Dessutom har ju Djurgården gått väldigt bra också. Ajdarevic har inte presterat som man förväntat sig, men nej, han är ingen flopp för mig.

Erik Berg saknas för Djurgården. Hur mycket betyder det?

– Han är saknad varje gång som han inte spelar. Erik är jättebra, men samtidigt vet Djurgården att han kommer vara borta och de har tagit poäng även utan honom. Jacob Une Larsson, som utgick skadad mot AFC, finns med i truppen och att ställa upp med Une och Marcus Danielson i mittförsvaret är inte fy skam!