• Publicerat 14 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Matchen mellan Östersund och Norrköping såg ut att sluta 1-1, men på stopptid gjorde Hosan Aiesh 2-1 för ÖFK vilket blev slutresultatet. 

”Jag vet själv att jag inte kommit upp i den nivån som jag vill, men jag tycker ändå att jag borde få spela lite mer och komma in i det. Nu har jag inte spelat på jättelänge och jag ska bara fortsätta träna och inte snacka och så.”

Sead Haksabanovic missnöje i intervjun med Fotbollskanalen 27 maj var tydligt. Inte heller i de inledande matcherna efter uppehållet fick West Ham-lånet förtroendet från start.

Men nu, när Norrköping gästade Östersund, finns Haksabanovic med i elvan. Detta hans första start sedan slutet av april borta mot Djurgården.

Tätt matchande för Norrköping som i torsdags vann med 2-0 borta mot St Patricks på Irland och där dubbelmötets retur spelas på Östgötaporten på torsdag.

Skyttekungen Jordan Larsson inledde i dag på bänken för ”Peking”.

Efter en mållös första halvlek inleddes målskyttet och det var Dino Islamovic som slog till. ÖFK-anfallaren stötte dit bollen i nät efter förarbete från kreativa Hosam Aiesh.

I 65:e minuten kvitterade dock Norrköping. Jordan Larsson, inhoppare i matchen, slog till med säsongens tionde mål och därmed är han nu ensam skyttekung i skytteligan. Elyounoussi är ett mål bakom Larsson.

Det var dock ÖFK som skulle få sista ordet genom Aiesh som på stopptid gjorde 2-1. Viktig seger för Östersund medan Norrköping har lång väg upp till guldstriden.

Östersund: Keita – Mukiibi, Mensiro, Haugan, Weymans – Aiesh, Ssewankambo, Amin, Edwards – Islamovic, Baptiste

Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Smith, Fransson, Thorarinsson, Skrabb – Haksabanovic, Nyman, Thern