Pavle Vagic har gjort succé i Mjällby. I dagarna kom beskedet att Malmö FF kallar tillbaka honom samtidigt som Expressen uppgav att AFC Eskilstuna är nära att låna mittfältaren. Nu berättar AFC:s ordförande Alex Ryssholm för FD att Vagic lär presenteras.
– Det blir klart i morgon. Förhoppningsvis i alla fall, jag kan inte säga hundra procent, säger Ryssholm. 

AFC Eskilstuna har gått starkt efter uppehållet. Efter ”midnattskrysset” i Sundsvall blev det en imponerande pinne hemma mot Djurgården i måndags.

Under lördagskvällen kom första allsvenska segern sedan premiären. Kalmar besegrades med 3-1 efter mål av Samuel Nnamani, Ousmane Camara och Wilhelm Loeper. De tre poängen gör att nykomlingen är ikapp kvalplatsplacerade Sundsvall.

Nu kommer dessutom ytterligare förstärkning. I onsdags kunde FotbollDirekt avslöja att Djurgårdens Dzenis Kozica var nära att lånas ut till klubben – vilket bekräftades dagen därpå.

Tidigare i veckan rapporterade dessutom Expressen att Pavle Vagic lånas ut till AFC, detta efter att han nu återvänder till Malmö FF efter ett lyckat utlån hos superettans tabelltvåa Mjällby (spelade sista matchen där i dag).

För FD bekräftar nu ordförande Alex Ryssholm att det är mycket nära att bli officiellt med Vagic.

– Jag vill absolut inte kommentera, men det är på gång. Det blir klart i morgon. Förhoppningsvis i alla fall. Jag kan inte säga hundra procent, säger Ryssholm till FotbollDirekt.se.

Ett lån säsongen ut?

– Ja. I morgon blir det klart, men jag vill inte säga mer.

Först Kozica och nu Vagic, ni lånar in bra spelare?

– Haha ja, båda är bra och jag tror att de kommer hjälpa oss att stanna kvar i allsvenskan.