• Publicerat 13 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sedan Filip Helander lämnade Malmö FF sommaren 2015 har mittbacken hållit till i Italien. Nu är det dock officiellt att han lämnar Bologna för Glasgow Rangers, som tränas av ingen mindre än Steven Gerrard.

Han var en mittbscksstjärna i Malmö FF och ordinarie i det svenska U21-landslag som vann EM-guld 2015. Samma sommar gjorde Filip Helander klart med Hellas Verona och sedan dess har skåningen varit kvar i Italien.

Helander lämnade Hellas Verona för Bologna året därpå, men nu får Mattias Svanberg vara ensam svensk i Bologna. Precis som Emil Krafth (som tidigare i somras köptes av Amiens i Frankrike) står det nu klart att Helander gjort sitt i Serie A.

Under lördagen meddelade skotska storklubben Glasgow Rangers att Helander kritat på för fyra år. Svenske landslagsspelaren får nu Liverpool-ikonen Steven Gerrard som tränare.

– Att få chansen att jobba med en tränare som Steven Gerrard gjorde detta till ett enkelt beslut, säger Helander till Rangers hemsida.