Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är nära att sälja Carl Starfelt. Men lagkaptenen Sebastian Ohlsson gör man allt för att behålla. Enligt GP har 26-åringen erbjudits ett lukrativt kontrakt som skulle göra honom till en av lagets bäst betalda. Samtidigt lockar utlandet.
– Det är klart att det verkligen inte är några lätta beslut här, säger han till tidningen.

Benjamin Nygren är borta sedan innan och Carl Starfelt kan snart bli presenterad av ryska Rubin Kazan.

IFK Göteborg, som stått för en mycket stark säsong så här långt, har nog inte råd att tappa särskilt många fler nyckelspelare om man vill hålla ångan uppe.

Lagkaptenen Sebastian Ohlsson, 26, sitter på ett utgående kontrakt i vinter och Blåvitt måste få till ett avslut kring honom. Sälja, förlänga eller acceptera att han spelar ut sitt kontrakt? IFK-profilen medger att det inte är ett enkelt beslut för honom själv, detta då utlandet lockar. Braga och Birmingham är klubbar som nämnts.
– Det är ju smickrande … och det är ju någonstans där vi börjar snacka en riktigt bra nivå. Det skulle vara en seriös transfer som jag tror många skulle förstå om man tar. Jag är ju ändå 26 år. Men vi får se vad som händer, säger han till GP.

Enligt tidningen så har Ohlsson fått ett kontraktsförslag – med en rejäl löneökning – att ta ställning till hos Blåvitt, vilket spelaren bekräftar.

– De visar att de tror på mig med det här kontraktet. Sedan handlar inte det här om pengar. Om jag skulle dra är det inte för pengarna. Och om jag stannar är det inte heller för pengarna, kommenterar Ohlsson som klev in på en ganska låg lönenivå när han anslöt från Örgryte inför säsongen 2017.

Ohlsson, som har varit skadad den senaste tiden, säger så här på frågan om det är lockande med spel utomlands.

– Det är som jag har sagt innan: Det ska vara något riktigt bra. Jag kommer inte gå utomlands bara för att sticka. Jag trivs väldigt bra här. Det är fantastiskt att vara lagkapten och spela i sin klubb. Det ska vara något som jag verkligen känner är bra på alla plan, säger han till GP.