Hammarby har tagit både Richard Magyar och Aron Johannsson – två viktiga affärer direkt i början av detta sommarfönster.
– Båda hade kunnat vara kvar i Tyskland men valde båda spel i Hammarby. Det märks att vi blir attraktivare och attraktivare, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Två nya treårskontrakt ligger färdiga.
Det är meriterade namn som nu går in i ett Hammarby som ju riskerar tunga hål i det fönster som nu öppnas; Muamer Tankovic är en och Vidar Örn Kjartanson en annan.

Men nu agerar alltså Hammarby och sparkar in dörren till det här fönstret med två affärer hämtade från Bundesliga och SpVgg Greuther Fürth och Werder Bremen.
– Vi har stora ambitioner och det visar vi nu inte minst när vi reagerar direkt i början av fönstret. Vi agerar och skaffar oss alternativ med tanke på att vi inte vet vad som kommer att hända i fönstret, säger Jesper Jansson och syftar till spelare som kan försvinna.

LÄS – SPARKAPITALET SOM BAJEN SITTER PÅ 

Det är två erfarenhetsmässigt aggressiva värvningar det handlar om. Det finns det inga tvivel om –  exempelvis amerikanske Johannsson ju är en kille som på några år gjort inte så långt i från 100 matcher i toppklubbar som AZ i Holland och tyska storklubben Werder Bremen. Magyar från sitt håll kommit upp i nära 50 fajter i Greuther.

Här berättar Hammarbys sportchef om hur spelet i kulisserna har sett ut.
– Det här är både kortsiktigt och framtid. Alltså vi har inget skriande behov men gör ändå det här. Det är inget som har varit självklart. Det är vi som har tagit kontakt med Aron och Richard.
– Aron har jag känt till i ånga år och har vetat om att hans kontrakt i år varit utgående och så har vi börjat undersöka möjligheter och snabbt känt att han vet vad Hammarby är och hans intresse. Richard fick vi inga signaler om. Det handlade mest om att vi testade, vi ringde och ställde frågan, vill du komma hem, och han ville direkt diskutera. Och jag kan lova att båda hade kunnat vara kvar i Tyskland men båda väljer ändå Hammarby, säger Jesper Jansson och fortsätter:

– Det säger något om framstegen vi gör som klubb, om vårt anseende.

Kring Aron Johannsson kan vi konstatera att stora pengar varit inblandade rörandes hans namn genom åren. För fyra år sedan såldes han från AZ i Holland till Bremen och det handlare om så stora slantar som 35 000 000.

Det är högst sannolikt inga marginella löneposter detta handlar om men inget som pressar Hammarbys ekonomiska marginaler. Inte efter bland annat Odilonaffären som ju uppges ge Bajen omkring 40 000 000.

– Vi har definitivt råd med det vi gör.