Kevin Ackermanns dröm gick i uppfyllelse. Sen kraschade affären och sedan blev det tyst. I dag talar Häckentalangen ut om den svåra perioden där ett hjärtfel konstaterades.
– Det var som att han slog mig i hjärtat. Greppade tag i hjärtat och drog ut det. De orden tog ifrån mig mitt liv, säger Ackermann till klubbens hemsida.

Redan som 16-åring debuterade Ackermann för Häcken i allsvenskan. Han har rankats som en av Sveriges absolut största talanger och i höstas stod det klart att han skulle säljas till Fiorentina.

Men flytten till Serie A-klubben blev en mardröm. Detta efter en läkarundersökning i Bologna där han fick veta att han lider av ett hjärtfel. Läkaren menade att felet var så allvarligt att han inte kan spela fotboll längre.

– Det var som att han slog mig i hjärtat. Greppade tag i hjärtat och drog ut det. De orden tog ifrån mig mitt liv. Jag är fotbollsspelaren Kevin. Jag känner inte den andra Kevin så bra, han finns inte, berättar Ackermann i en lång intervju på Häckens hemsida.

Ackermann kom tillbaka till Häcken och fick ett annat utlåtande under ett läkarbesök i Spanien. Men i slutändan har expertisen kommit fram till att en operation var ett måste. Ett test i Belgien konstaterade att Ackermann inte skulle leva ens till 25 års ålder om han inte opererar sig. Den 30 april opererades han och kan nu blicka framåt.

– 2019 är ett skitår. Men jag har lärt känna mig själv, även människan Kevin. Att gå ut genom det här stärker mig. Många drabbas av motgångar och jag är ödmjuk inför det. Men det är inte slutet. Det finns alltid en lösning, säger han.

Nu 18 år gammal vågar han se framåt igen. I augusti påbörjar han lätt träning med Häcken igen.

– Det känns underbart. Allt händer av en anledning. Det var meningen att jag skulle hamna i Fiorentina, i Italien, för att de skulle hitta det här så jag kunde göra något åt det. Ingen vet ju vad som hade hänt om de inte hade hittat det.