• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det tog en halvtimme innan Malmö FF fick hål på Ballymena United i Europa League-kvalet, men därefter lossnade det och efter två mål av Markus Rosenberg lämnade skåningarna för halvtidsvilan med en 3-0-ledning.
– Det är alltid extra nerv i den här typen av matcher då de betyder så mycket, säger Rosenberg till Viasat. 

Efter att ha nått Europa Leagues sextondelsfinal i fjol vill nu Malmö FF göra om samma resa. Under torsdagskvällen tog de emot nordirländska Ballymena United i första kvalrundan, ett lag MFF på pappret ska slå alla dagar i veckan.

Det dröjde dock en halvtimme innan skåningarna fick hål på gästerna. Markus Rosenberg nickade distinkt in 1-0 efter fint inlägg från Behrang Safari och bara tre minuter senare utökade MFF-kaptenen med ett hårt skott inne i straffområdet. Precis före paus satte Erdal Rakip 3-0 och det var en harmonisk Rosenberg som lämnade för halvtidsvilan.

– Spelmässigt har vi varit ganska bra. Vi har haft många chanser och vi borde ha gjort betydligt fler mål. Det är alltid extra nerv i den här typen av matcher då de betyder så mycket. Skönt att vi fick hål på dem och att vi fick göra tre till slut, säger Rosenberg till Viasat och tillägger:

– Vi ska göra ett par baljor till nu, sedan är vi klara.

Returen på Nordirland spelas om en vecka.