• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK föll i Armenien och MFF med kross mot Ballymena United. Nu under sena torsdagskvällen var det IFK Norrköpings tur att gå in i Europakvalet med bortamöte mot St Patricks på Irland. Norrköping vann med 2-0. 

Efter att ha misslyckats i ett par Europakval vill nu IFK Norrköping slå sig in i Europa Leagues gruppspel – och resan började i kväll på Irland.

St Patricks stod för motståndet i första rundan och det var ett ”Peking” som ställde upp med bästa möjliga lag. Retur på Östgötaporten om en vecka. Avspark i kväll 20.45.

Hett direkt på Irland då hemmalaget skrek på straff efter att Alexander Fransson varit inblandad i en straffsituation, men domaren friade och ilska hos såväl hemmaspelare som hemmafans.

Nära 1-0 till St Patricks efter halvtimmen spelad, men skottet inne i straffområdet efter en frisparksvariant tätt över Isak Petterssons högra kryss. Norrköping med tuff start.

Precis före paus fick Norrköping ett kalasläge där bollen inne i straffområdet efter frispark studsade fram till Kasper Larsen som från bara några meter sköt över. Nära 1-0 till Östgötalaget där!

0-0 i paus.

Den andra halvleken hann bara pågå i tio minuter förrän Norrköping gjorde mål. Alexander Fransson drev bollen i högt tempo och spelade ut till Simon Thern som vek in från vänster och hittade första hörnet. Clarke i St Patricks mål ställd och 1-0 Norrköping.

Totte Nyman ut för Norrköping i 69:e minuten. In med Kalle Holmberg.

Vass räddning av Isak Pettersson i 72:a minuten efter skott från irländsk spelare inne i straffområdet. Nära 1-1 där!

Med kvarten kvar byttes Sead Haksabanovic in för Norrköping. Ut med Thorarinsson.

Kalle Holmberg mycket nära att sätta spiken i kistan i 86:e minuten, men anfallarens friläge räddades av Clarke och ut till hörna.

DEN hörnan nickades dock i mål av Kasper Larsen. Bollen styrdes på irländsk back och ställde Clarke. Finfint resultat för Norrköping med två bortamål!

Norrköping vann med 2-0. Retur på Östgötaporten om en vecka. Irländarna i rejäl uppförsbacke!

St Patricks: Clarke – Kelly, Desmond, Toner, Bermingham – Madden, Clifford, Lennon, Coleman – Drennan, Shaw

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Lauritsen – Krogh Gerson, Thern, Fransson, Thorarinsson, Skrabb – Larsson, Nyman