• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det är nu officiellt att Hammarby förstärker truppen med den före detta Bajenspelaren Richard Magyar och anfallaren Aron Johansson, den sistnämnde med meriter från AZ Alkmaar och Werder Bremen.  

Hammarby har haft en relativt svag första hälft på säsongen. Stockholmsklubben hoppas nu kunna vända på det hela genom att plocka in den förre Bajenspelaren Richard Magyar och Tysklandsproffset Aron Johansson.

Tidigare under veckan stod det klart att man sålt anfallaren Sander Svendsen till danska Odense BK, nu förstärker man som sagt med Aron Johansson. Den 28-årige anfallaren kommer närmst från tyska Werder Bremen och har tidigare öst in mål i AZ Alkmaar.

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby och få bli en del av en klubb som har så många fans. Nu ska jag jobba hårt för att så snabbt som möjligt komma i matchform, och hoppas snart vara med och hjälpa mina lagkamrater på planen och bidra med mål, säger Johansson på klubbens hemsida.

Richard Magyar har däremot en historik i den grönvita tröjan. 28-åringen lämnade Hammarby 2016 för spel i tyska Greuther Fürth i den inhemska andraligan. När kontraktet nu löpt ut var laget från söder det självklara valet.

– Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka hit. Det finns ju bara ett Bajen och jag ser mycket fram emot att köra igång med grabbarna och att få spela inför våra supportrar igen, säger Magyar på klubbens hemsida.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson visar sin entusiasm kring de båda nyförvärven.

– Richard är en stabil mittback som hade en väldigt fin avslutning på sin förra sejour här i Hammarby, och han har utvecklats ytterligare under sina två år i Tyskland. Richard kan ju också Hammarby väl, och vi är övertygade att han kommer bli en bärande spelare här hos oss.

– Aron är en kvalitetsspelare som såldes för stora pengar från AZ till Werder Bremen. Han har haft en del problem med skador, men är frisk nu även om han lär ha en liten startsträcka innan han är i full form. Aron hör till samma kategori av spelare som Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic gjorde när de kom hit, spelare som av olika anledningar är i behov att få lite av en nystart i sina karriärer, och för den kategorin spelare är Hammarby attraktiv som klubb, konstaterar Jansson på klubbens hemsida.

ADRIANO VISCONTI