Foto: Bildbyrån

Samuel Brolin har fram till nu varit utlånad från AIK till farmaklubben Vasalund i division 1 norra. Vad som händer med målvakten, vars låneavtal nu löpt ut, är oklart. 18-åringen är dock lyrisk över upplägget.
– Fan vilken magisk lösning med tanke på att jag ändå tränat med AIK, säger han till FotbollDirekt.se. 

Eftersom konkurrensen på målvaktsposten i AIK är mördande med Oscar Linnér och Budimir Janosevic lånades det stora löftet Samuel Brolin ut till farmaklubben Vasalund inför den gångna säsongen.

Väl i division 1 norra har Brolin gjort succé och tränaren Nebojsa Novakovic var mäkta imponerad av den två meter långa keepern när FD pratade med AIK-legendaren 23 april.

– Samuel gjorde en fantastisk match senast mot Gefle (0-0). Han räddade oss i slutet av matchen då vi missade för mycket och Gefle fick sista chansen. Ja, Samuel var fantastisk där, sa Novakovic för snart tre månader sedan.

Brolins låneavtal med Vasalund har nu löpt ut och det är oklart om han lånas ut på nytt eller blir kvar i AIK.

– Det beror nog lite på om Oscar (Linnér) säljs eller inte. Vi får se vad som händer. Fönstret öppnar ju nu så vi får kolla internt vad som händer och vilka kort vi har att spela med. Det är ovisst just nu, säger Brolin till FotbollDirekt.se.

Hoppas du att Linnér lämnar?

– Haha, jag ska inte sticka under stolen med det men jag skulle ändå sakna honom för han har tagit hand om mig väldigt bra och hjälpt mig med mycket. Han pratar med mig och han har ju gjort den här resan redan. Men ah, mina chanser ökar ju om Oscar går utomlands.

Både du och Linnér är två meter långa och kommer från Danderyd. Det känns som att ni har en del gemensamt?

– Ja det har vi. Kul story är att när Oscar var mindre och behövde tjäna lite pengar dömde han våra matcher i IFK Stocksund. Farsan stod och skrek åt honom att han var dålig domare. Tur att Oscar är bättre på något annat, säger Brolin och skrattar.

Hur har tiden i Vasalund varit?

– Jag har utvecklats extremt mycket. Fan vilken magisk lösning med tanke på att jag ändå tränat med AIK. Jag har fått den bästa träningen i Sverige och sedan spelat matcher i division 1, seniorfotboll. Det lär man sig mycket av.