AIK och Daniel Sundgren har gått skilda vägar i förtid. Enligt AIK har Sundgren inte skött det på ett sätt som klubben kommit överens med honom och hans nya klubb Aris.
– Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger sportchefen Björn Wesström.

Daniel Sundgren saknades i truppen mot FC Ararat. Detta av oklar anledning.

Och i går gick Sundgren ut och tackade fansen för sin tid i klubben. Tråkigt nog skiljs parterna inte åt som vänner. I dag publicerar klubben ett uttalande om att Sundgren ”arbetsbefrias” – det vill säga att han får sparken.

”Bakgrunden till beslutet är en rad händelser där Daniel till klubben tydligt uttryckt att han inte ville vara uttagningsbar till matchen mot FC Ararat-Armenia i den första kvalomgången i Uefa Champions League 2019/20. Utöver det valde Daniel att sjukanmäla sig tätt inpå avresan till Armenien på ett sätt som inte följer de rutiner som AIK Fotboll har för sjukanmälning.

Konsekvensen om Daniel ingått i 18-mannatruppen vid matchen mot FC Ararat-Armenia, vilket AIK Fotboll, Daniel Sundgren och hans nya grekiska klubb Aris FC enligt gällande avtal var överens om, hade inneburit att han inte kunnat spela för Aris FC i Uefa Europa League 2019/20 under resten av året. Den uppgörelse som tecknats med Aris FC gällande en transfer för Daniel Sundgren den 18 juli 2019 kommer att fullföljas”, skriver klubben.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Senare svarade Sundgren på AIK:s hårda pressmeddelande.