• Publicerat 11 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF slaktade Ballymena United i Europa League-rundans första omgång på hemmaplan. Skåningarna vann med 7-0 och trion Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Erdal Rakip imponerade mest på FD:s Casper Nordqvist.
– Den sistnämnda duon är två glädjeämnen inför Djurgården på söndag, säger han.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ – BALLYMENA UNITED 7-0

Första halvlek lite nervöst till en början?

– Nervöst var det inte, men däremot var det så klart väldigt skönt när 1-0-målet till sist kom efter halvtimmen spelad. Därefter kom tvåan direkt från Markus Rosenberg som då var tvåmålsskytt och precis före pausvilan satte Erdal Rakip 3-0. Matchen avgjord.

Men MFF fortsatte ösa i andra?

– Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när Franz Brorsson och Markus Rosenberg gjort varsitt mål. Därefter nätade Guillermo Molins och Erdal Rakip. 7-0, känn på den!

Men det ska väl egentligen vara dessa siffror om man kollar på lagen?

– Så är det. MFF har idel stjärnor med allsvenska mått mätt medan de nordirländska spelarna inte ens är heltidsproffs. Så ja, en dag på jobbet där Malmö ändå visade sin klass.

Rosenberg med hattrick matchens lirare?

– Ja, dessutom en läcker assist fram till Molins 6-0-mål! Just Molins var en spelare som stack ut. Träffade ribban, klackade snyggt fram Rakip till 3-0-målet och så kliniskt avslut till 6-0 i andra halvlek. Erdal Rakip var på ordentligt spelhumör och låg bakom väldigt mycket i anfallsväg. Molins och Rakip, som inte varit så värst ordinarie i år, två glädjeämnen inför Djurgården på söndag. Två potentiella ess i rockärmen för Uwe Rösler!

Hur ska Rösler tänka inför returen på Nordirland, vila så många som möjligt?

– Ja, det finns ingen anledning att matcha stjärnorna utan det är bättre att lira med så många reserver som möjligt. Det här dubbelmötet är redan avgjort och hektiskt spelschema väntar MFF kommande månader om de tar sig långt i Europa…