Helsingborgs IF fortsätter att rekrytera. På onsdagen gjorde man klart med ett lån av mittfältaren Ibrahim Bancé från Burkina Faso. 
– Alla parter ser detta som en väldigt bra överenskommelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida. 

I går blev den tidigare Östersundsanfallaren Alhaji Gero klar för Helsingborg.

I dag kommer nästa nyförvärv.

18-årige Ibrahim Bancé lånas in från den ivorianska klubben ASEC Mimosas – detta efter att han provspelat med HIF i maj månad.

– Ibrahim är en ung, lovande central mittfältare som våra sportsligt ansvariga nu ska få lära känna mer i vår miljö. Han är för sin ålder väldigt erfaren med matcher i ett topplag i Elfenbenskustens högsta liga, matcher i Burkina Fasos U20-landslag samt helt nyligen matchtid med Burkina Fasos A-landslag. Denna lösning är väldigt gynnsam för oss ekonomiskt och är utfallet så bra som vi hoppas och tror har vi möjlighet att köpa loss spelaren för en fast summa efter säsongen. För oss är det också viktigt att en ung kille som Ibrahim trivs i Sverige, Helsingborg och HIF innan vi knyter upp honom på ett längre avtal. Alla parter ser detta som en väldigt bra överenskommelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten och ser fram emot att sätta igång. Intrycken av klubben från när jag var här på besök var väldigt bra. Det ska bli roligt att representera HIF, säger Bancé.