STOCKHOLM. Mats Solheim klev av dagens Hammarbyträning skadad och ännu är det ovisst om han kan spela borta mot Sundsvall på måndag. Dessutom medverkade varken Nikola Djurdjic eller Muamer Tankovic i dag. Någon fara med den offensiva stjärnduon är det dock inte. 
– Nikola kör rehab och Mujo är i Holland. Hans tjej tar examen, säger Billborn till FotbollDirekt.se.

Hammarby är i gott slag efter krossen mot Falkenberg i söndags. Alexander Kacaniklic hattrick har gett Bajen en skjuts och på måndag väntar Sundsvall på bortaplan.

Ett orosmoln är dock Mats Solheim, som klev av dagens träning skadad med ett lindat lår. Tränaren Stefan Billborn är fåordig kring norrmannens status.

– Jag har ingen aning, vi får se vad läkarna säger. Han har en liten känning i baksidan men han trodde själv inte att det var så farligt, berättar Billborn för FD.

Så han kan lira på måndag?

– Det vet jag inte, men vi vill inte riskera något. Mats är så pass rutinerad att han nog går av med minsta lilla känning.

Ni har ju haft en del besvär med skador och avstängningar på backspelare i år?

– Ja men vi har inte så många backar heller. Vi har haft otur med avstängningar men den stora grejen är väl att Mads Fenger inte varit skadad utan han har ju haft en njurbäckeninflammation. Först var det njursten och sedan njurbäckeninflammation. Så nej, han har ju inte varit skadad men heller inte varit tillgänglig.

Varken Nikola Djurdjic eller Muamer Tankovic fanns med på dagens träning. Någon fara för den offensiva stjärnduons medverkan i måndagens match är det dock inte.

– ”Mujo” har fått ledigt och Nikola rehabar i Årsta, säger Billborn.

Vad är det med Djurdjic?

– Inget speciellt. Han kommer lira på måndag.

Varför är Tankovic ledig?

– Hans fru tar universitetsexamen. Hon är holländska så han är i Holland. Det är inte mer spännande än så.