Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Gianluca Curci får inget nytt kontrakt av Bajen och därmed har den forne Serie A-målvakten snart gjort sitt i Stockholmsklubben. Den 31 juli går avtalet ut och därefter åker 33-åringen hem till Italien.
– Klart att jag är besviken på Hammarby. Det är en storklubb och jag älskar fansen, staden, spelarna, ledarna… alltihop! Så ja, jag är ledsen, berättar Curci för FotbollDirekt.se. 

Det var i måndags som Gianluca Curci bekräftade sitt avsked från Hammarby. På sin Instagram skrev italienaren följande:

”Min framtid blir någon annanstans, men självklart kommer jag verkligen att sakna den underbara #bajensupport och #bajenfans, mina lagkamrater, otroliga spelare och personerna i #hammarbyfotboll och alla människor som gör Hammarby till en av de bästa i Sverige. Jag önskar er all lycka och kommer alltid att vara er supporter. Sempre Forza Bajen.”

Därmed lämnar Curci snart Hammarby. Målvakten, som spelat i klubbar som Mainz, Roma, Bologna, Sampdoria och Siena, har avtal till 31 juli – därefter reser han hem till Italien.

– Hammarby bestämde att de inte skulle ge mig något nytt kontrakt. Mitt avtal går ut 31 juli, sedan åker jag tillbaka hem, säger Curci till FotbollDirekt.se.

Är du besviken på Hammarby?

– Ja, jag är besviken. Det är en storklubb och jag älskar fansen, staden, spelarna, ledarna… alltihop! Så ja, jag är ledsen, men sådan är fotbollen.

Vad säger du om dina insatser i klubben?

– Jag försökte göra mitt bästa. Ibland gör man något misstag, målvakter gör det, men jag försökte göra mitt bästa.

Curci har förutom Hammarby även representerat AFC Eskilstuna i Sverige, klubben som han i vintras lämnade för Bajen. Italienarens framtid är helt oviss och på frågan om han kan tänka sig att återvända till svensk mark för att spela fotboll rycker keepern mest på axlarna.

– Jag vet inte. Jag vet ingenting just nu. Jag har ingen aning…