Oke Akpoveta har spelet för klubbar som Helsingborg och AFC Eskilstuna. Den 27-årige anfallaren testas av Västerås SK i superettan. Och han imponerar – i alla fall enligt sig själv.
– Jag tror att han (Thomas Gabrielsson, tränare i VSK) är väldigt imponerad men vi har inte bestämt något än, säger nigerianen till VLT.

Akpoveta har avverkat flera svenska klubbar under sin karriär.

IK Frej, Dalkurd, Helsingborg och AFC Eskilstuna. Efter ett halvår i Azerbadjan är han kontraktslös och testas av Västerås SK. Där spelade han under gårdagen en U21-match mot Djurgården och stod för en framträdande roll.

VSK vann med 4-2 och Akpoveta stod för ett mål och skapade en del annat i övrigt.

– Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig, om jag inte hade fått en muskelsträckning hade jag kanske kunnat göra lite mer. Men 60 minuter var bra för mig, min senaste officiella match var den femte maj, säger Oke Akpoveta till lokaltidningen VLT.

Enligt anfallaren själv så låter det som att VSK-tränaren Thomas Gabrielsson gillade det han såg. Nu hoppas han få ett kontrakt att ta ställning till.

– Ja jag pratade med honom i en eller två minuter efter matchen. Jag tror att han är väldigt imponerad men vi har inte bestämt något än. Vi får ta det med min agent om det är möjligt. Så jag väntar på att min agent ska ge mig goda nyheter såklart.