• Publicerat 9 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Patrik Karlsson Lagemyr har opererats efter sin korsbandsskada. IFK Göteborg meddelar att det hela var lyckat.
– Jag kommer följa honom extremt noga, säger klubbens läkare Jon Karlsson till GP.

Många trodde inte att det var sant när det förra veckan stod klart att korsbandet på Patrik Karlsson Lagemyr var av igen – han som redan haft så mycket skadeproblematik i karriären och som spelat sin livs fotboll den gångna säsongen.

IFK Göteborgs kreativa mittfältaren skrev en känslosam text på Instagram i samband med det dystra beskedet.

”Att man vaknar upp o vet att korsbandet är av. Fick ett samtal av Poya och han frågade var jag var, jag sa stan. Både han och Calle Persson (klubbens fysioterapeut) kom och mötte mig. Då visste jag direkt att något allvarligt har hänt. På något sätt är jag glad att dom tog sin tid genom rusningstrafiken för att ta de face to face. Vi alla tre grät tillsammans. Vill verkligen tacka alla lagkompisar, vänner, fans, andra fans, journalister och framförallt andra fotbollsspelare som har visat sin medkänsla, det är kärlek på riktigt”.

Nu har ”Paka” opererats och det hela har gått bra, något IFK Göteborg meddelar.

– Det är en relativt avancerad operation. För ”Paka” tog det ungefär en och en halv timme. Och det gick bra, det gjorde det, säger klubbens läkare Jon Karlsson till GP och fortsätter:

– När han vaknar upp här i eftermiddag så kommer han få börja gå på benet med kryckor. Vi har gett honom stora doser antibiotika och penicillin för att förhindra infektion eller något sånt. Om två veckor ungefär kommer vi kunna ta bort stygnen och då kan han börja rehaba. Fram tills dess handlar det egentligen om att hålla emot eventuella komplikationer. Jag kommer följa honom extremt noga.