Hammarbykeepern Gianluca Curci, 33, gick i går ut på instagram och berättade att han lämnar klubben. Men han är kvar juli månad ut, berättar sportchefen Jesper Jansson för FD. 
– Det är helt förståeligt att han ville ha ett snack om framtiden. Vi har förklarat situationen, sen kan det gå fort i fotboll, säger Jansson till FotbollDirekt.se. 

Italienaren skrev ett korttidskontrakt med Bajen i vintras. Detta efter att Johan Wilands, 38, axelskada visat sig värre än befarat.

Under våren har han mestadels hållit Davor Blazevic, 26, på bänken och spelat tolv av Hammarbys 14 allsvenska matcher. Men särskilt många fler blir det inte.

Under måndagen gick Curci själv ut på sitt instagramkonto och tackade för sin tid i klubben.

”Min framtid blir någon annanstans, men självklart kommer jag verkligen att sakna den underbara #bajensupport och #bajenfans, mina lagkamrater, otroliga spelare och personerna i #hammarbyfotboll och alla människor som gör Hammarby till en av de bästa i Sverige. Jag önskar er all lycka och kommer alltid att vara er supporter. Sempre Forza Bajen.”

Ett uttalande som går att tolka som att lämnar Hammarby direkt. Men så är inte fallet. Sportchefen Jesper Jansson förtydligar klubbens målvaktssituation.

– Curci har kontrakt med oss till den sista juli. Sen är Johan Wiland på väg tillbaka, Davor har tagit stora kliv och vi har unge Oliver (Nnonyelu Dovin) i bakgrunden som är en stor talang. Det är så det ser ut, säger han till FotbollDirekt.se.

Kommer ni att värva en ny målvakt nu?

– Nej, utgångspunkten är som jag sa att Davor har tagit stora kliv och visat att han kan bli en jättebra målvakt. Vi vet vad han är kapabel till. Johan är på väg tillbaka och Oliver är väldigt talangfull. Det är ett pussel med målvakter.

Hur vill du recensera Curcis tid i klubben?

– Jättebra. Vi visste att det var en bra målvakt. Sen är det ett större pussel med målvakter, det är inte samma konkurrens och det är bara en som kan spela. Vi måste tänka både ett och två steg framåt. Vi måste se helheten.

Blev han besviken över beskedet att ni inte förlänger?

– Det har varit öppna puckar. Han visste redan från början att det här först och främst var en lösning våren ut. Sen är det förståeligt att han ville ha ett snack om framtiden. Vi har förklarat hur läget ser ut. Sen kan det gå fort i fotboll.

– I dag är det den 9 juli och det är så vi tänker just nu. Sen kan saker alltid förändras.

Räknar ni med att Wiland är fullt återställd lagom till att Curcis kontrakt går ut sista juli?

– Jag tror att vi vet lite mer om det då i alla fall.

Gianluca Curci kom till Hammarby efter ett år i AFC Eskilstuna. Innan dess har han spelat för klubbar som Mainz, Roma, Bologna, Sampdoria och Siena.