Foto: Bildbyrån

Östersund har förstärkt. I det att Alhaji Gero lämnat och ett allt större intresse kring Dino Islamovic, så är nu offensive engelsmannen Blair Turgott klar.
– Vi får se om han ska spela mittfältare eller anfallare, säger tränare Ian Burchnall till ÖFK:s hemsida.

Gero är alltså borta liksom Dino Islamovic allt mer hamnar i farozon för att lämna. Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så är flera klubbar intresserade av anfallaren och det ser pyrt ut för att behålla honom säsongen ut.

Med det sagt så har Östersund nu agerat och man gör det med okände Blair Turgott, 25. Ett namn från Maidstone United FC.
Ian Burchnall är Östersunds tränare och han ser så här på ännu det nya namn man nu har bestämt sig för att gå så här långt med.
– Vi får se om han ska spela mittfältare eller anfallare. Men någonstans högt upp i banan blir det, säger ÖFK-tränaren.

Ett offensivt namn alltså, viktigt inte minst med tanke på att Islamovic även kan vara på väg ut. FotbollDirekt erfar nu att flera klubbar konkret visar intresse för detta namn – men utan att något bud ännu finns.
FD rapporterade tidigare i vår om intresse från bland annat israeliska Maccabi och engelska Leeds. Övergångssumman väntades då ha varit uppe i cirka en miljon euro,

I år är Islamovic Östersunds bäste målskytt med fyra mål. Det här är ett namn som kom till Jämtkraft i slutet av 2017 och nu med ett kontrakt som ut i juli 2021.