• Publicerat 9 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK fick en mardrömsstart i CL-kvalet borta mot Ararat. Redan efter 13 minuter hade de både släppt in mål och fått en man utvisad. Armenierna vann med 2-1 och nu är Gnaget piskat att vinna i returen för att inte åka ur redan i första kvalrundan. 

Startelvan: Linnér – Granli, Dimitriadis, Mets – Lundström, Hussein, Adu, Elyounoussi, Salétros – Goitom, Obasi

Bänken: Janosevic, Larsson, Lindkvist, Ylätupa, Rashidi, Ödegaard, Sigthorsson

Daniel Sundgren reste – av ännu oklar anledning – inte med till Armenien. Både Per Karlsson och Sebastian Larsson klev av i matchen mot Kalmar. Det stod senare klart att Karlsson inte ens fanns med på bänken.

Panos Dimitriadis ersatte centralt i trebackslinjen medan Robert Lundström fick förtroendet från start som höger wingback – för första gången sedan korsbandsskadan i april 2018.

Matchen började 16:00 svensk tid och sändes på Viaplay.

MARDRÖMSSTART för AIK. Straff redan i andra minuten för hemmalaget efter att Robert Lundström gjort ner en armenier. Den efterföljande straffen bombsäkert i mål av Petros Avetisyan.

Aj aj aj. AIK decimerat redan i 13:e minuten då just Lundström visades ut. Lundström med andra gula kortet och snacka om uppförsbacke för Gnaget… Minst sagt tung comeback för Lundström!

Efter halvtimmen spelad var AIK nära två gånger om att kvittera. Först sköt Anton Salétros en bra frispark som räddades till hörna. Den efterföljande hörnan nickades ner av Granli till en helt fristående Obasi som dundrade bollen i stolpen. Oj vad nära!

MÅL! I den 39:e minuten kvitterade AIK. Anton Salétros med hörnan och Obasi tryckte in 1-1. Det viktiga bortamålet för AIK därmed ett faktum.

Tungt, tungt för AIK då armenierna precis före paus gjorde 2-1. Ett inspel från vänster inne i straffområdet och bollen stöttes i mål nästan vid mållinjen. Psykologiskt jobbigt förstås. Petros Avetisyan tvåmålsskytt för Ararat.

Byte i paus för AIK. In med Sebastian Larsson, ut med Bilal Hussein.

Rätt händelsefattiga första 20 minuter av andra halvlek. AIK:s tränare Rikard Norling slängde in Kolbein Sigthorsson och tog av 1-1-skytten Obasi för att försöka väcka laget.

Ribbträff från den marockanske landslagsmannen Achenteh i 85:e minuten. Vänsterbacken med oväntat inlägg som ställde Linnér, men överliggaren räddade AIK den gången.

AIK tryckte på för en kvittering men matchen slutade med 2-1-seger för Ararat och därmed måste Gnaget vinna i returen på Friends om en vecka för att Europaspelet inte ska sluta redan nu.