• Publicerat 9 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK föll borta mot Ararat med 2-1 i Champions League-kvalet. Seger i returen om en vecka ett måste för att Gnaget inte ska åka ur redan i första rundan. FD:s Casper Nordqvist nedan med sin syn från matchen där han beklagar sig över Robert Lundströms olyckliga prestation men manar ändå till lugn i AIK-land.
– En klassisk skräckinsats och det går inte att blunda för att han är lagets syndabock i dag, men det här ska AIK fixa, säger Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER ARARAT – AIK 2-1

Märklig första halvlek?

– Ja det var en första kvart som AIK och inte minst Robert Lundström bara vill glömma. En klassisk skräckinsats av den sistnämnde som på matchens första 13 minuter både hann med att orsaka den straff som betydde 1-0 och sedan bli utvisad efter två gula kort. Det går inte att blunda för att han är lagets syndabock i dag.

Extra synd om Lundström med tanke på hans långtidsskada?

– Så är det ju. Han åkte på en korsbandsskada mot Blåvitt i april 2018 och hade fram till i dag inte gjort en tävlingsmatch sedan dess. Att han nu kastades in i elvan var lite överraskande och så här i efterhand önskar han nog att han skulle fått inleda på bänken…

När Obasi gjorde 1-1 var väl ändå känslan att AIK hade kontroll?

– Ja och just därför var armeniernas 2-1-mål precis före halvtidsvilan så himla onödigt och inte speciellt rättvist. AIK hade kontroll och skulle naturligtvis hållit tätt halvleken ut.

Den andra halvleken avslagen?

– Mm lite av ett sömnpiller. Båda lagen kändes helt okej med 2-1 till armenierna och det hände inte mycket sista 45 minuterna.

Inget katastrofresultat för AIK ändå?

– Verkligen inte! De gjorde det så viktiga bortamålet och en 1-0-seger på Friends räcker ju! AIK ska fixa detta och gör de inte det har Gnaget ändå inget att göra i CL-gruppspel. Det här är alltså bara första rundan och för att ta sig till gruppspelet krävs avancemang från ytterligare tre möten… Men ja, det här ska AIK kunna greja, även om det känns onödigt spännande nu!