Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde i förra veckan avslöja att Östersund bjuder in Ängelholms 18-åriga målkung Assad Al Hamlawi på provspel – något som nu är bekräftat då anfallaren genomförde sitt första träningspass med ÖFK under tisdagen.

Det var i torsdags som FotbollDirekt avslöjade att Ängelholms Assad Al Hamlawi bjuds in på provspel i Östersund. Med sina 13 mål på 14 matcher i division 2 (vilket gör honom till hela seriens stora skyttekung) har 18-åringen gjort sig ett namn.

När FD bad Ängelholms sportchef Roar Hansen bemöta uppgifterna var han inte sen att hylla sin guldklimp.

– Jag har ju sett några talanger under min karriär och det här är en spelare som kommer att spela i allsvenskan, sa Hansen som samtidigt bekräftade intresse utifrån på anfallaren.

– Det rör sig runt honom, det gör det. Jag vill inte prata om vilka som är intresserade och så vidare, men jag har fått samtal gällande honom.

Under onsdagen blev FD:s avslöjande bekräftat då Al Hamlawi genomförde sitt första träningspass med Östersund. Han kommer att vara på plats i Jämtland hela veckan och därefter fattar ÖFK beslut om en eventuell övergång.