Förväntningarna var stora på Sander Svendsen, 21, i Hammarby. Men den norske talangen fick det aldrig riktigt att stämma. Anfallaren har varit utlånad till Odds BK under våren. I dag meddelar klubben att han säljs till Danmark.
– Min tid i Hammarby har varit som en bergochdalbana, men oavsett om jag har haft höga toppar eller djupa dalar så har det alltid varit samma kärlek och samma passion och stöd från alla, säger Svendsen till klubbens hemsida.

Sommaren 2017 värvade Hammarby in Sander Svendsen från Molde.

Han ansågs då som en prestigevärvning med tanke på den stora talang han besitter. Men anfallaren flög aldrig i Bajen. I vintras lånades han ut till Odds BK i den norska ligan och där har han varit ordinarie i anfallet under våren.

Inför sommaren var tanken att Bajen skulle plocka tillbaka honom men så blir det inte. Odense, som tränas av Hammarbys förre tränare Jakob Michelsen, inkom med ett bud som klubben valt att acceptera. Sportchefen Jesper Jansson:

– Vår utgångspunkt har hela tiden varit Sander skulle komma tillbaka till oss efter utlåningen och köra vidare här, men så kom det här budet från Odense, och efter att ha vägt in vad Sander själv vill och den konkurrenssituation vi har i laget så tog vi beslut om att genomföra transfern. Vi vill tacka Sander så mycket för hans tid i Hammarby, och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas i Odense och få ut sin fulla potential, vilket kan komma att gagna även Hammarby i framtiden, säger Jesper Jansson.

Sander Svendsen säger att det är vemodigt att lämna Hammarby.

– Det har gått väldigt fort på slutet efter en tids rykten, och det känns bra att det är klart och jag är övertygad om att Odense blir en bra klubb för mig. Jag har haft en fin dialog med Jakob Michelsen och precis som jag själv ser han mig som anfallare som ska spela centralt, säger Svendsen som skrivit på ett fyraårskontrakt, och fortsätter:

– Men det känns också vemodigt att lämna Hammarby, och det jag framför allt bär med mig i mitt hjärta är all den kärlek hela klubben består av, från alla fans med det stöd, kärlek och passion de ger, alla fina vänskaper jag vunnit både inom fotbollen och utanför, och all kärlek jag fått personligen från fansen och inom klubben. Min tid i Hammarby har varit som en bergochdalbana, men oavsett om jag har haft höga toppar eller djupa dalar så har det alltid varit samma kärlek och samma passion och stöd från alla, och det tycker jag symboliserar Hammarby bäst. Du räknas och är en del av gemenskapen oavsett om du har en bra period eller inte, säger han till klubbens hemsida.