Foto: Bildbyrån

ESKILSTUNA. Djurgården missade chansen att knappa in på Malmö. I stället blev det bara 1-1 borta mot AFC. Just serieledarna MFF tar Stockholmslaget emot på söndag, men något fokus på den matchen redan inför drabbningen på Tunavallen fanns inte.
– Nej, absolut inte, utbrister Kevin Walker för FotbollDirekt.se. 

Efter att ha radat upp segrar kom nu en plump i protokollet för Djurgården då de under måndagskvällen bara fick med sig 1-1 från Eskilstuna.

Kevin Walker spelade fram till Mohamed Buya Turays 1-0-mål i 48:e minuten men redan minuten därpå kvitterade AFC. Varför Djurgården inte var tillräckligt beredda efter sitt ledningsmål vet inte Walker.

– Det var en långboll som vi inte lyckades få bort. Vi får analysera det senare. Nu måste vi ladda om och så får vi analysera i veckan, konstaterar mittfältaren för FotbollDirekt.se.

Snygg passning från dig till Buya som ledde fram till 1-0-målet?

– Ja det var ett ganska öppet läge där jag i periferin såg att Buya hade ett ännu mer öppet läge och det blev mål vilket var skönt. Synd att det inte hjälpte för att få tre poäng, säger Walker som nästan direkt efter AFC Eskilstunas kvittering byttes ut.

– Det kändes jättebra för mig därute men vi fick ganska bra utväxling av det bytet mot Kalmar (då Astrit Ajdarevic kom in) då vi kunde trycka på ännu mer. Fotboll är en lagsport och det handlar om tre poäng. Det är bara att gnugga på.

Jämför man med nästjumbon Falkenberg som mosades av Hammarby i går och som även ni vunnit med stora siffror mot känns jumbon AFC som ett bättre lag?

– Jag tycker att AFC har en stabil grund att stå på. Det är inget fel på något lag i allsvenskan. Man måste göra jobbet i varje match för att vinna.

Med tanke på att ni möter Malmö på söndag och att ni har chans att knappa in på dem, fanns det lite fokus på den matchen redan inför AFC-fighten?

– Absolut inte. Nej, det tycker jag inte!